Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η υγεία των πολιτών κινδυνεύει διότι κάποιοι βλέπουν για τους δικούς τους λόγους μόνο κορωνοϊό


 

Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών λόγω αναστολών

Το πρωί της Παρασκευής ένας ασθενής, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τη «Ζούγκλα», τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών για να ζητήσει να εξεταστεί από καρδιολόγο.

Τον ενημέρωσαν ότι ο καρδιολόγος πλέον δεν εργάζεται γιατί βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής. Όπως κατήγγειλε ο ασθενής στην επικοινωνία του με τη «Ζούγκλα», τους ρώτησε «και εμείς τι θα κάνουμε που χρειαζόμαστε παρακολούθηση και μου απάντησαν "δεν ξέρουμε, κάντε ό,τι νομίζετε. Δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς για να σας απαντήσουμε"».  

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με τις αρχές των Νέων Μουδανιών καθώς και με άτομα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στο κέντρο υγείας. Πληροφορηθήκαμε ότι, όντως, ο καρδιολόγος που υπηρετεί περίπου έναν χρόνο βρίσκεται σε αναστολή, όπως συμβαίνει και με άλλα μέλη του υγειονομικού προσωπικού, κάτι που έχει δυσκολέψει πολύ τη λειτουργία του κέντρου.

Αν ένας ασθενής θέλει να κλείσει ραντεβού για επίσκεψη σε τακτικό ιατρείο, τότε το προσωπικό του κέντρου υγείας τον ενημερώνει ότι πρέπει να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Οι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών μπορούν να εξετάσουν και εξετάζουν ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που απευθύνονται σε αυτούς και αν κρίνουν αναγκαίο τους γράφουν παραπεμπτικά για να πάνε στον Πολύγυρο ή αν πρόκειται για περιστατικό που χρήζει άμεσης παρακολούθησης κάνουν οι ίδιοι τη διακομιδή με το ασθενοφόρο τους.

Προφανώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη νευρικότητα τόσο από τη πλευρά του προσωπικού του κέντρου υγείας όσο και των ασθενών, λόγω των μεγάλων κενών που έχουν προκύψει από τις αναστολές.


https://www.zougla.gr/greece/article/ipolitourgi-to-kentro-igias-neon-moudanion-logo-anastolon