Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

350 Αμερικανοί στρατιώτες στην στρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης «μήλον της Εριδος» για ΗΠΑ – Ρωσία. Ούτε να φανταστείτε οτι πρόκειται για την Τουρκία!Μόνιμη δύναμη 350 Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικανική δύναμη στρατιωτών θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, στο τέλος του χρόνου, μετά την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ που θα έχει 5ετή διάρκεια και αδιευκρίνιστα οφέλη για την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί έχουν επιθεωρήσει το στρατόπεδο   «Γιαννούλη», όπου και θα γίνει η μόνιμη εγκατάσταση και που βρίσκεται μέσα στην Αλεξανδρούπολη, και έχουν καταγράψει τις ανάγκες, ώστε να εγκατασταθεί δύναμη περίπου 350  στρατιωτικών, σε μόνιμες εγκαταστάσεις που έχουν ελέγξει οι μηχανικοί των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και έχουν κάνει τη σχετική προετοιμασία, ώστε μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν και οι εργασίες.

Το Στρατόπεδο «Γιαννούλη» επιλέχθηκε λόγω της εγγύτητας με το πεδίο βολής «Αετός», αλλά και της δυνατότητας να έχει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/prosopiko/1018265_monimi-dynami-350-amerikanon-stratioton-stin-alexandroypoli