Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκλονίζει η μητέρα 19χρονης φοιτήτριας: «15 ημέρες αντιμέτωπη με παρενέργειες του εμβολίου»


Περιχαρής ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωνε τα μέτρα επανέναρξης των πανεπιστημίων και ζητούσε ή οικονομικό χάρατσι στους φοιτητές (οικογένειές τους) ή εμβολιασμό.

Και τώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα, καθώς δύσκολες ώρες που βίωσε και βιώνει η κόρη της μετά τον εμβολιασμό της κατά της covid-19 περιέγραψε μιλώντας σε ρ/σ μητέρα 19χρονης φοιτήτριας στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια όπως δήλωσε στον Focus.fm, η 19χρονη κόρη της που διανύει το δεύτερο έτος των σπουδών της μετέβη σε εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer «υπό την απειλή του όπλου» όπως χαρακτηριστικά είπε, με δεδομένο ότι εάν δεν το έκανε θα έπρεπε να πληρώνει rapid tests για την προσέλευσή της στο πανεπιστήμιο

«Την 1η Σεπτεμβρίου έκανε την πρώτη δόση. Είχε οξύ πόνο στο χέρι και τις επόμενες πέντε μέρες το παιδί ήταν σχεδόν σε καταστολή, είχε υπνηλία και δεν μπορούσε να σηκωθεί», ανέφερε η κ. Γρίβα. «Την 8η μέρα παρουσίασε στους λεμφαδένες της μια διόγκωση, είχε πόνο και φαγούρα», σημείωσε λέγοντας ότι η κόρη της υπεβλήθη σε εξετάσεις και υπέρηχο

Πρόκειται για «αντιδραστική λεμφαδενίτιδα από το σκεύασμα της Pfizer», ανέφερε προσθέτοντας ότι στην 19χρονη κόρη της χορηγείται πλέον αντιβίωση και θα χρειαστεί να κάνει επανεξέταση.

Μίλησε για «τεράστιο ψυχικό κόστος» καθώς και για οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας των όσων προέκυψαν μετά τον εμβολιασμό της κοπέλας.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από 13/9

Τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να κάνουν και οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές.

Οι μαθητές θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα, τα οποία διατίθενται δωρεάν και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα κάνουν δύο rapid test ή PCR τεστ την εβδομάδα. Αυτά θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ για το rapid test και αποδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.