Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ Τούρκων και Ισλαμοφασιστών. Πάρε όπλα, δώσε πετρέλαιο

Κουρδικές πηγές της αστυνομίας, δήλωσαν την Παρασκευή ότι συνέλαβαν έναν Τούρκο οδηγό βυτιοφόρου στην πόλη Νουχόκ της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, που είχε ταυτότητα του ‘ισλαμικού κράτους’ , ως απόδειξη της ιδιότητάς μέλους της τρομοκρατικής ομάδας.
Πηγή από το τμήμα προστασίας πετρελαίου, ανέφερε ότι ο οδηγός του βυτιοφόρου που συνελήφθη ήταν έτοιμος να εισέλθει στην πετρελαιοπηγή ‘Σεΐχ Χαντί’ κοντά στην πόλη Σεϊχάν στην επαρχία Ντουχόκ.

«Κατά την επιθεώρηση, διαπιστώθηκε ότι είχε ένα δελτίο ταυτότητας του Ισλαμικού κράτους καθώς και άλλα στοιχεία  τα οποία βρέθηκαν μέσα στο βυτιοφόρο», δήλωσε η πηγή.
«Ο οδηγός με αρχικά A.V., είχε ταυτότητα με το λογότυπο του ‘Ισλαμικού κράτους’ και άλλες πληροφορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με την τρομοκρατική ομάδα», δήλωσε η αστυνομική πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Πρόσθεσε ότι ο οδηγός εργαζόταν για μια τουρκική εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου και ότι ο ίδιος παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας της Ντουχόκ για περαιτέρω έρευνα.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κουρδική αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη Τούρκο οδηγό κοντά σε κοιτάσματα πετρελαίου στο χωριό Πεσάτ, με την υποψία ότι είχε σχέση με το ‘ισλαμικό κράτος’, σημειώνει το αγγλόφωνο κουρδικό  ‘Ρουντάου’.