Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ούτε ένας χριστιανός βουλευτής στην Ροδόπη

Όπως έχουμε επισημάνει με δεκάδες ρεπορτάζ από το Newsbomb.gr, τα πράγματα στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Ροδόπη είναι πολύ δύσκολα.Παρά τη νωχελικότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση είναι γνωστό πως οι «δεξαμενές σκέψης» της Τουρκίας,
 έχουν «στοχεύσει» την Ελληνική Θράκη, με αιχμή την μουσουλμανική μειονότητα και την χειραγώγησή της.Η Τουρκία επιχειρεί με κάθε μέσο, πολιτικό, οικονομικό ή ακόμα και εκβιάζοντας μέλη της μειονότητας να πετύχει την ομαδοποίηση αυτής σε τουρκογενές μόρφωμα παρά την διαφορετικότητα της σύνθεσής της.
Πάνω σε αυτό τον τομέα επιχειρεί να εισάγει:
-Τον τουρκοκεντρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης
-Την αναγωγή της θρησκείας (μουσουλμανικής) και της γλώσσας (τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας
-Την αναγόρευση της "μητέρας πατρίδος" (Τουρκίας) σε προστάτη της μειονότητας
-Την διαιώνιση της εσωστρέφειας της μειονότητας
-Την δημιουργία πολλών «τουρκικών συλλόγων» με προτροπή και σχεδιασμό από το προξενείο της Κομοτηνής,για διαστρέβλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των μουσουλμάνων της Θράκης και κυρίως των Πομάκων και Ρομά.
Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία διείσδυσε ενεργά οικονομικά στη Θράκη με την ίδρυση της τράπεζας Ζιράτ η οποία λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός ισχύος στην ήδη καταρρέουσα τοπική οικονομία με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής επί καθημερινής βάσεως, λειτουργεί ως κηδεμόνας της μειονότητας και όχι ως μέσον προσέγγισής της με την ελληνική διοίκηση.
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι μέσα στο 2015 και συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη, στη Θράκη πρόκειται να διοργανωθεί το συνέδριο της FUEN, της οργάνωσης των Απόδημων «Τούρκων» Δυτικοθρακιωτών στην οποία μετέχουν η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δυτικοθρακιωτών» με επικεφαλής τον ανθέλληνα Χαμπίμπογλου, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας και το κόμμα Σαδίκ (DEB).
Στόχος των Τούρκων – προς το παρόν - δεν είναι να κατεβάσουν το κόμμα Σαδίκ στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Στόχος τους είναι να προωθήσουν στα ήδη υπάρχοντα πολιτικά κόμματα τους «δικούς» τους υποψήφιους που έχουν ήδη αποκτήσει μια εμπειρία και μια αναγνωρισιμότητα μέσω της οργάνωσης του DEB.
«Να μην υπάρχει ούτε ένας Χριστιανός βουλευτής στη Ροδόπη» είναι το σύνθημα που έχει ήδη αρχίσει να απλώνεται στην περιοχή.
Για την κρισιμότητα των καταστάσεων στην περιοχή ελάχιστοι είναι αυτοί που μιλούν. Κάποιοι εξ αυτών είναι πρώην στρατηγοί που θήτευσαν στη Θράκη οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr έχουν ενημερώσει και σημαίνοντες πολιτικούς παράγοντες της χώρας.