Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η Ρωσία μπορεί να δώσει δάνειο στην Ελλάδα

 Σιλουάνοφ (Ρώσος ΥΠΟΙΚ):
Το ενδεχόμενο να προσφέρει δάνειο προς την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov στο CNBC.
Ο κ. Siluanov ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, εάν τελικώς η Αθήνα ζητήσει κάτι τέτοιο.
«Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, ως εκ τούτου εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε, λαμβάνοντας, φυσικά, υπόψη μας τις διμερής σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Εάν κατατεθεί τέτοια πρόταση, θα την εξετάσουμε», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.
Όπως αναφέρει το CNBC η δήλωση αυτή καταφθάνει δύο μόλις ημέρες μετά την απόφαση της νέας, αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας να διαχωρίσει τη θέση της από την στάση της υπόλοιπης Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας ο κ. Siluanov υποστήριξε ότι οι ρωσικές εταιρείες έχουν κατορθώσει να τις ξεπεράσουν και ότι αυτό που πραγματικά πλήττει τη ρωσική οικονομία είναι η συνεχιζόμενη υποχώρηση του πετρελαίου, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός κυρώσεων και πετρελαίου έχει «αφαιρέσει» από τη ρωσική οικονομία περίπου 200 δισ. δολάρια.
newmoney.gr