Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αχμέτ,η Ευρώπη σας έχει δυνατούς για να εκπληρώνει τα συμβόλαια θανάτου που σας διατάζει!

Νταβούτογλου: «Η ισχύς της Τουρκίας εμπόδιο στην ένταξή της στην Ευρώπη»
Η Τουρκία είναι «ισχυρή οικονομική και πολιτική δύναμη» και αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την δέχεται στους κόλπους της.
Αυτή είναι η εξήγηση (!) την οποία έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβουτογλου για την «εμπλοκή» που σημειώνεται στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας του στην ΕΕ.
Μιλώντας σε επιτελείς του κυβερνητικού κόμματος ΑΚ ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ «δεν γνωρίζει πώς να απορροφήσει την τουρκική οικονομική ισχύ αν η Τουρκία γίνει μέλος της». Και πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία δεν θα είναι απλώς ένα μέλος της «Ευρώπης του μέλλοντος» αλλά «ένας ηγέτης της».
Την απαξίωση της ΕΕ υπογράμμισε και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι για την Τουρκία «δεν έχει καμία σημασία αν γίνει ή δεν γίνει δεκτή στην ΕΕ». Η Τουρκία, είπε απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, «δεν είναι η χώρα που θα παρακαλέσει να της ανοίξουν την πορτα. Η Τουρκία θα ενταχθεί στην  ΕΕ ακριβώς έτσι όπως εινα. Αν δεν γίνεται έτσι δεκτή θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο». Και κατέληξε, με αποστροφή στις Βρυξέλλες:
«Η ΕΕ οφείλει να δεχθεί την ένταξη της Τουρκίας», διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο από «χριστιανική λέσχη».
Υπενθυμίζεται ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας άρχισαν το 2005 αλλά μέχρι σήμερα άνοιξαν για συζήτηση μόνο 14 από τα 35 κεφάλαια και μόνο ένα από αυτά έκλεισε. Η αδυναμία της Άγκυρας να προσεγγίσει έστω τις βασικές αρχές της Ευρώπης για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.α. εμποδίζουν ακόμη και αναστέλλουν τις σχετικες διαπραγματεύσεις.infognomonpolitics.blogspot.gr