Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η Ουκρανία πλημμύρισε από ξένους μισθοφόρους

Η χούντα του Κιέβου υπνωτίζει τον πληθυσμό με αντιρωσική προπαγάνδα
 και ακατάπαυστη υστερία σχετικά με τη δήθεν παρουσία του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς. Ταυτόχρονα οι αρχές του Κιέβου με όλες τις δυνάμεις προσπαθούν να κρύψουν την συμμετοχή στην πλευρά τους των μισθοφόρων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.  
      Το Κίεβο κάνει πως δεν υπάρχει και δεν υπήρχε η ευρωπαϊκή εμπλοκή στη σύγκρουση, τώρα όμως το αναγνωρίζουν ακόμη και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
"Υπάρχουν πληροφορίες ότι είχαν θέση επαφές μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και της κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, καθώς και ότι 500 μισθοφόροι της εταιρίας Blackwater ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία", δήλωσε στον αέρα της γερμανικής τηλεόρασης ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Μιχαήλ Λούντερς.

"Εάν μιλάμε για ξένους στον ουκρανικό στρατό, ειδικότερα, πολλοί ήταν στην ταξιαρχία "Azov" η οποία τώρα ανασυγκροτήθηκε σε σύνταγμα, είναι μισθοφόροι από τη Σουηδία, την Ιταλία, την Ισπανία, άλλες χώρες. Υπάρχει ένας γεωργιανός λεγεώνας. Συνολικά είναι τουλάχιστον εκατό πρώην Γεωργιανοί στρατιώτες ", λέει ο ανταποκριτής του εβδομαδιαίου περιοδικού "Ανεξάρτητη στρατιωτική επιθεώρηση " Βίκτωρ Μιάσνικοφ.

Στρατολογούν ξένους κατά κύριον λόγο μέσω του Διαδικτύου. Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού "Russia" τηλεφώνησαν στους Ουκρανούς υπαλλήλους στρατολόγησης και συστήθηκαν ως πολίτες της Γερμανίας. Τους απάντησαν ότι για ξένους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνουν μέλη της "Azov". Χρειάζεται να γράψουν μια επιστολή κει μετά από έλεγχο και της ιστοσελίδας στο Facebook, κάποιος προπονητής Μάικ ο οποίος ευθύνεται για τους ξένους, θα τους τηλεφωνήσει.

Στην κοινωνική δικτύωση κατόπιν θελήσεως μπορεί να βρεθούν και οι ιστοσελίδες των μισθοφόρων.

Ο Ντέιβιντ Έριξον ως γενέτειρα πόλη στο ερωτηματολόγιο ανέφερε το Τάλλινν. Στη φωτογραφία είναι με φόντο το τεθωρακισμένο, κάτω είναι η επιγραφή: "Στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης ".

Ο Φαμπιάν Μαρτίν στη δική του ιστοσελίδα στην κοινωνική δικτύωση ανήρτησε τη φωτογραφία με αχόλιο: "Γάλλος μαχητής στην προστασία της Ουκρανίας. Ήρεμος πριν τη μάχη ".

Άλλο ένα μέλος της "Azov" είναι ο Πάτρικ Λινξ. Ο Αμερικάνος πολέμησε στο Ιράκ , τώρα βοηθά ενεργά του εθνικιστές.

Εξοπλίζουν ξένους μαχητές πλήρως. Το σετ έχει όλμους, ο καθένας έχει από τρεις τσέπες με σφαίρες. Στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης βρήκαν το αμερικανικό τουφέκι М16. Σε περίπτωση απωλειών οι Ουκρανοί αρχηγοί κάνουν τα πάντα για να μην αναγνωριστούν οι ξένοι.

"Υπάρχουν αποδείξεις ότι προσπάθησαν να κρύψουν όλα τα ίχνη της παρουσίας τους. Ακόμα και όσοι έχουν πεθάνει, εάν δεν μπορούσαν να τους πάρουν, έκαιγαν τα πτώματα. Έβρισκαν συσκευές επικοινωνίας στις οποίες ήταν γραμμένα τα κηρύγματα στα αγγλικά συν τη στολή, έβρισκαν δηλαδή τις στολές που διαφέρουν από εκείνες που φορούν οι στρατιώτες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας ", εξηγεί ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου της λαϊκής επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, αρχηγός της πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των στρατιωτικών ειδικών οι οποίοι παρακολουθούν τις μετακινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τον προσεχή μήνα από την Ευρώπη στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας αναμένεται νέο κύμα των μισθοφόρων.