Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πράκτορας της CIA ο επικεφαλής του IS στο Πακιστάν;

Ο Γιουσάφ αλ Σαλαφί θεωρείται ο επικεφαλής της δύναμης του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν. Ο αξιότιμος αυτός κύριος, λοιπόν, δήλωσε πως χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ!  Ο αλ Σαλαφί συνελήφθη μαζί με δύο συντρόφους του στη Λαχώρη του Πακιστάν, στις 22 Ιανουαρίου. Άλλες πηγές αναφέρουν πάντως, πως συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2014:
«Ανακρινόμενος από τις αρχές, ο αλ Σαλαφί, αποκάλυψε πως έπαιρνε χρήματα από την Αμερική, για να δραστηριοποιείται στο Πακιστάν και να στρατολογεί μαχητές για την Συρία», ανέφερε ανωνύμως, Πακιστανός αξιωματούχος.

Ο αλ Σαλαφί είναι πακιστανικής-συριακής καταγωγής. Έφτασε στο Πακιστάν πριν πέντε μήνες, μέσω Τουρκίας. Στην Τουρκία είχε φτάσει από την Συρία. Είχε συλληφθεί, δε, στην Τουρκία, αλλά με κάποιον τρόπο απελευθερώθηκε και μετέβη στο Πακιστάν για να δημιουργήσει πυρήνα του ΙΚ εκεί.
Πακιστανικές πηγές αναφέρουν πως οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν σχετικά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, όταν επισκέφτηκε τη χώρα. Το ζήτημα έφτασε και στον επικεφαλής της CENTCOM, στρατηγό Λόιντ Όστιν.
Όπως αποκάλυψε ο αλ Σαλαφί, ελάμβανε 600 δολάρια ως αμοιβή για κάθε άνδρα που στρατολογούσε και έστελνε στην Συρία. Ως αποτέλεσμα, οι αρνητικοί συνειρμοί, προκάλεσαν σοβαρότατο επικοινωνιακό πρόβλημα στην αμερικανική κυβέρνηση:
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις ενέργειες του ΙΚ αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να σταματήσουν την χρηματοδότηση. Οι ΗΠΑ πρέπει να αποδείξουν ότι δεν χρηματοδοτούν την οργάνωση για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Γι’ αυτό μάλλον, ενώ βομβαρδίζουν την οργάνωση στο Ιράκ δεν κάνουν το ίδιο και στην Συρία», ανέφερε Πακιστανός αξιωματούχος.
Υπάρχουν αναφορές πως Λίβυοι, Αφγανοί, Πακιστανοί και Ινδοί, στρατολογούνται από το ΙΚ για να πολεμήσουν στην Συρία.