Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, (Ισραήλ: Ανησυχία για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή)

Χαμάς: Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ!
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του κόμματός του, στις προχθεσινές εκλογές.
Η Χαμάς ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για την στάση του κατά των “ισραηλινών εγκλημάτων και της επιθετικότητας στη Γάζα”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιστινιακό έχει προκαλέσει ανησυχίες στο Ισραήλ σχετικά με την συνέχεια των ελληνόισραηλινών σχέσεων.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, είχε συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
Τουρκικά μέσα αναφέρουν, επιπλέον, πως η Χαμάς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διακόψει την στρατιωτική συνεργασία με του Ισραήλ, όπως υποσχόταν πριν τις εκλογές. Ωστόσο η πληροφορία αυτή ελέγχεται, λόγω τουρκικής προέλευσης.
Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, (
Ισραήλ: Ανησυχία για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή) απηχώντας τους φόβους της ισραηλινής κυβέρνησης, δημοσίευσε, χθες, εκτενές σχετικό ρεπορτάζ, όπου παρουσίαζε τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους φόβους των Ισραηλινών για το κατά πόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει ή θα διακόψει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
Πηγή: Jerusalem Post, Maan News Agency, Times Turk
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert