Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Έρχονται με φόρα οι Τούρκοι!

«Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει» φέρεται να έχει πει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ» έδωσε οδηγίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να προχωρήσει σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων στη κατασκευή πλατφόρμας για γεωτρήσεις η οποία θα στοιχίσει περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει».
Σύμφωνα με την Σαμπάχ, ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα «δικαιώματα».

«Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε: «Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει». Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.