Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι Αμερικανοί στέλνουν ειδικές δυνάμεις και βαρύ οπλισμό στην Δ.Ουκρανία - Θέλουν την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Ρωσίας

ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ: "ΘΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ"
Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στέλνονται στην δυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Λβίφ για να ενισχύσουν, εξοπλίσουν και εκπαιδεύσουν την ουκρανική νεοναζιστική Εθνοφρουρά!
 Η αποστολή θα γίνει σε μια προσπάθεια να μην τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ Ρώσων,Γερμανών και Ουκρανών για ουσιαστική αναγνώριση της Νέας Ρωσίας, και δημιουργία ζωνών ασφαλείας, σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ.
 Αμέσως μετά από την νέα αμερικανική πρόκληση ο πρόεδρος της Νέας Ρωσίας Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο δήλωσε  «Δεν θα υπάρξουν πλέον από την πλευρά μας απόπειρες να μιλήσουμε για μια εκεχειρία», με τις ουκρανικές αρχές
«Θα εξαπολύσουμε επίθεση σ΄ όλη την περιφέρεια του Ντονέτσκ όταν παραβιάσετε πάλι την εκεχειρία», πρόσθεσε.
Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων αναμένεται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία, την ερχόμενη Άνοιξη, με σκοπό να εκπαιδεύσουν την ουκρανική Εθνοφρουρά, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός διοικητής των Δυνάμεων Ευρώπης, αντιστράτηγος Χότζες, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο. 
 
Ο Αμερικανός αντιστράτηγος δεν ανέφερε τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που θα αποσταλούν στην Ουκρανία. Αυτό που αποφασίστηκε, πάντως, είναι ότι οι Αμερικανοί θα εγκατασταθούν στο Λβίφ (το πάλαι ποτέ Λβοφ), 60 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά των πολωνικών συνόρων, στη δυτική Ουκρανία. 
 
Η αποστολή των Αμερικανών εκπαιδευτών γίνεται στο πλαίσιο της απόφασης των ΗΠΑ να ενισχύσουν την “Ουκρανία στην προσπάθειά της να αμυνθεί”, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου. 
 
Ο Αμερικανός στρατηγός είχε επαφές, στο Κίεβο με τον Ουκρανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Πουσνιάκοφ και τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς αντιστράτηγο Κριβιένκο. 
 
Σημειώνεται ότι η Εθνοφρουρά αποτελείται σχεδόν εξ'ολοκληρου από τους νεοναζί (παλαιοναζί για την ακρίβεια) του Δεξιού Τομέα, και προκαλεί εντύπωση αυτή η έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς Αμερικανών ως προς το ποιους πάνε να εξοπλίσουν με βαρύ οπλισμό. 
 
Υπενθυμίζεται ότι οι νεοναζί της Εθνοφρουράς διέπραξαν δεκάδες εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού στην πρώην Ανατολική Ουκρανία και νυν Νέα Ρωσία.
 
Στην δε Κριμαία έχουν απομείνει κάποιοι Ουκρανοί πράκτορες (επιχείρηση τύπου Stay behind) και επιτίθενται σε γνωστούς πολίτες άνδρες και γυναίκες της Σεβαστούπολης ρωσικής καταγωγής (άλλωστε ο πληθυσμός κατά 90% ειναι ρωσικός) σε μια προσπάθεια να εκφοβιστούν για την δηλωμένη δημόσια στήριξή τους στην επανένωση με την μητέρα Ρωσία.
 
Την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες αποστέλλονται στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας. 
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και την αύξηση των θανάτων των Ουκρανών στρατιωτών.
 
Το Κίεβο έχει στρατολογήσει 18άρηδες και 20άρηδες Ουκρανούς χωρίς στοιχειώδη  στρατιωτική εκπαίδευση,  και  είναι καταδικασμένοι σε θάνατο μόλις βγούνε στα πεδία των μαχών ή σε καλύτερη περίπτωση σε αιχμαλωσία.
 
 Οι νέοι στρατιώτες, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν ιδέα που πηγαίνουν και τι τους περιμένει...
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να φθάσουν στην Ουκρανία εκπρόσωποι του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, Βλαντισλάβ Σελέζνιοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Τας.
 
«Αυτήν την εβδομάδα θα φθάσει στην Ουκρανία αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Στρατού, με επικεφαλής τον διοικητή στην Ευρώπη στρατηγό Hodges», δήλωσε ο Σελέζνιοφ.
 
Οι Αμερικανοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και θα συζητήσουν τρόπους για να βοηθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
 
Ο Σελέζνιοφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που έγιναν από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου.
 
Στις συνεδριάσεις συζητήθηκε η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, γράφει το Κρος.
 
Οι Αμερικανοί, πάντως, θα στείλουν εκπαιδευτές μετά από αίτημα των Ουκρανών, σε μια κίνηση μικρής τακτικής, αλλά συμβολικής σημασίας, η οποία θα προκαλέσει αντίστοιχες κινήσεις και από τη Μόσχα. 
 
Οι Αμερικάνοι, έχουν,μέχρι στιγμής, καταβάλει στην Ουκρανία, 19εκ. δολάρια για τον εξοπλισμό και την οργάνωση της εθνοφρουράς της, αλλά αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα τα ποσά βοήθειας
 
Η αμερικανική κίνηση, πάντως, επιδιώκει να εμπεδώσει αίσθημα ανάμειξης στην περιοχή για τις γειτονικές χώρες που έχουν επιλέξει να προστατεύουν τα συμφέροντά της όπως η Γεωργία και η Μολδαβία.
 
Η Μολδαβία όμως είναι μια χώρα υπό διάλυση καθώς η Υπερδνειστερία έχει αποσχιστεί de facto μετά από αιματηρές συγκρούσεις το 1992 καθώς κατοικείται από ρωσόφωνους, ενώ και οι Ορθόδοξοι Γκαγκαούζιοι (οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι ελληνικό φύλο, και αναγκάστηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας να υιοθετήσει την τουρκική γλώσσα, αλλά κράτης το Αληθινόν θρήσκευμα) έχουν επιλέξει τον ρωσικό προσανατολισμό.
 
Πέραν των εκπαιδευτών οι Αμερικάνοι σκοπεύουν να διαθέσουν στους Ουκρανούς βαρύ εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και τεθωρακισμένα οχήματα. Μέχρι στιγμής οι Αμερικάνοι έχουν δώσει στους Ουκρανούς δεκάδες οχήματα, κυρίως, γενικής χρήσης. 
 
Η παρουσία των Αμερικανών στην δυτική ουκρανία έχει ως στόχο την οργάνωση κυρίως επιχειρήσεων δολιοφθορών την Νέα Ρωσία αλλά και στην Κριμαία και την νοτιοδυτική Ρωσία. 
 
Στην Ουάσιγκτον ο βασικός λόγος που θέλουν την Ουκρανία στη σφαίρα επιρροή τους πέραν του ότι είναι δίπλα στη Μόσχα, και μπορούν στο μέλλον από εκεί να επιτύχουν ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα χωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης είναι ότι οι Ουκρανοί μιλούν άπταιστα ρωσικά και μοιάζουν φυσιογνωμικά με τους Ρώσους οπότε μπορούν να διοργανωθούν επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης και δολιοφθορών εντός της Ρωσίας με σκοπό την δημιουργία σύγχησης σε κρίσιμες στιγμές.
 
Οι Αμερικανοί βλέπουν ότι υπάρχουν πλεόν διαφοροποίησεις με την ΕΕ η οποία έχει κουραστεί να υπερασπίζεται τα αμερικανικά συφέροντα και όχι τα δικά της, και θέλει να αναφλέξει την Ουκρανία ξανά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 
Ο χρόνος λειτουργεί εναντίον τους. Η Ρωσία μείωσε το ήδη μικρό χρέος της κατά 17,7%, την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ οδεύουν με γοργούς ρυθμούς προς τα 17 τρισ. δολάρια χρέος, και οι πετρελαϊκές εταιρείες κλυδωνίζονται από την τεχνητή πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου κινδυνεύουν με χρεοκοπία καθώς παράγουν το προϊόν τους με 80 δολάρια το βαρέλι, και έχουν εκτεθεί στο δανεισμό τους από τις τράπεζες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr