Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το νέο Βιετνάμ των Αμερικανών

Πλήρης αποτυχία της CIA με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς
Απόλυτη καταστροφή!
Μόνο με τις λέξεις αυτές θα μπορούσε να περιγραφεί η αποτυχία του αμερικανικού σχεδίου εξοπλισμού των μαχητών της «μετριοπαθούς» συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Η CIA, που είχε αναλάβει το έργο του εξοπλισμού των «μετριοπαθών» έχει αποτύχει πλήρως, με τους περισσότερους εκ των «μετριοπαθών», απλώς να πετούν τα όπλα και να εγκαταλείπουν τον αγώνα και αρκετούς άλλους να εντάσσονται, μαζί με τα αμερικανικά όπλα τους, στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Η CIA είχε αναλάβει να εξοπλίσει, με σημαντικές ποσότητες οπλισμού, τις διάφορες ετερόκλητες ομάδες που αποτελούν τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση. Τα χρήματα επίσης για τις ομάδες των «μετριοπαθών» Σύρων μαχητών στερεύουν, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν πλέον, μόνο τους μαχητές που θα εκπαιδεύσουν σε στρατόπεδα στην Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές – και ίσως αργότερα και το καθεστώς Άσαντ.
Χωρίς χρήματα όμως οι λοιποί μαχητές της αντιπολίτευσης, απλώς, εξαφανίζονται. Άλλωστε, οι ομάδες που υποστήριξαν οι Αμερικανοί στην Συρία δεν διακρίθηκαν ποτέ για τη μαχητικότητά τους