Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Απο το 2015 έβλεπε ο Πούτιν τον κίνδυνο των Ναζί στην Ουκρανία, νοσταλγοί των Waffen SS


 

Οι νεοναζί βγήκαν... παγανιά στο Μαϊντάν

Το παραδοσιακό συγχαρητήριο μήνυμα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ αξιοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για να καλέσει την Ουάσινγκτον σε «διάλογο βασισμένο στην ίση μεταχείριση και τον αμοιβαίο σεβασμό», όσον αφορά το ουκρανικό πρόβλημα.

Στον χαιρετισμό του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις παραμένουν σημαντικές για την επίλυση παγκόσμιων κρίσεων και πρωτίστως τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αμυντικά ζητήματα και τη δημοκρατία. Πάντως ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι δυο χώρες θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα και να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες απειλές και προκλήσεις, αν βασίσουν τη σχέση τους στις αρχές της ισότητας και του αλληλοσεβασμού των συμφερόντων τους».


Στο «φιλικό» προεδρικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ, ο «τσάρος» απέφυγε να αναφερθεί στις δυτικές οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση και την ντε φάκτο προσάρτηση της Κριμαίας. Ομως, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πούτιν τόνισε πως η Δύση προσπάθησε να διχάσει με τις κυρώσεις τη ρωσική κοινωνία, επειδή την εκνευρίζει η ανεξαρτησία με την οποία το Κρεμλίνο προστατεύει τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά απέτυχε σε αυτόν της τον σκοπό.

Αφησε, επίσης, να εννοηθεί πως ετοιμάζει νέα, στοχευμένα αντίμετρα ενάντια στις πιο προκλητικά αντιρωσικές χώρες, όπως είναι η Φινλανδία και/ή η Πολωνία. Υπογράμμισε ακόμη πως η πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για επέκταση των κυρώσεων έως το τέλος του έτους είναι μια ένδειξη πως «ορισμένοι από τους γεωπολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχουν σκοπό να αντιστρέψουν την ανοίκεια στάση τους στο κοντινό μέλλον»...


Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ το φιλοδυτικό καθεστώς του Κιέβου παρουσιάζει σοβαρές εσωτερικές ρηγματώσεις: το βράδυ της Παρασκευής, περισσότεροι από χίλια μέλη του νεοναζιστικου «Δεξιού Τομέα», μεταξύ των οποίων και πολλοί «εθελοντές» (διάβαζε: μισθοφόροι) της «ταξιαρχίας του Αζόφ» και των άλλων πολιτοφυλακών που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων στις εξεγερμένες ανατολικές επαρχίες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, που κατέληξε στην πλατεία Μαϊντάν.


Υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας, οι νεοναζί απαίτησαν από την κυβέρνηση Ποροσένκο - Γιάτσενιουκ την άμεση εγκατάλειψη της συμφωνίας του Μινσκ και της εκεχειρίας, και την επανάληψη των εχθροπραξιών για την «απελευθέρωση» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τους «Ρώσους εισβολείς».


Ανάμεσα στα αιτήματα του «Δεξιού Τομέα» είναι ο άμεσος εξοπλισμός των «πολιτοφυλακών» –που σταδιακά ενσωματώνονται στην ουκρανική Εθνοφρουρά, δηλαδή τον τακτικό στρατό, και πρόσφατα εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς κομάντος-«συμβούλους»– με σύγχρονο οπλισμό, η άμεση εκτέλεση των «προδοτών» συνεργατών του ανατραπέντος πρόεδρου Γιανούκοβιτς, η τοποθέτηση «πατριωτών» στο υπουργείο Αμύνης, και βέβαια η ακύρωση όλων των συμφωνιών με τη Ρωσία. «Αν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει αμέσως αυτά τα αιτήματα, θα καταρρεύσει πολύ σύντομα», προειδοποίησαν οι ακροδεξιοί νοσταλγοί των Waffen SS.

H «μαύρη» πορεία στο Κίεβο συνέπεσε με την αποκάλυψη από Ουκρανούς χάκερ απόρρητης έκθεσης της Εισαγγελίας του Κιέβου, που συμπεραίνει ότι οι νεοναζιστικές ομάδες σε συνεργασία με μέλη των μυστικών υπηρεσιών λειτουργούν όλο αυτό το διάστημα ως συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, εκμεταλλευόμενες την κρίση για να επιδοθούν σε σειρά ληστειών, απαγωγών και δολοφονιών. Οι χιτλερικοί λειτουργούν «με απόλυτη ασυλία, πέρα από κάθε κυβερνητικό έλεγχο ή ηθικό κώδικα», σύμφωνα με την έκθεση, που αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην περσινή σφαγή στο Εργατικό Κέντρο της Οδησσού.

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/32878_oi-neonazi-bgikan-pagania-sto-maintan