Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Για ταραχές μουσουλμάνων στη Θράκη «προειδοποιεί» Τούρκος υπουργός

Η «τρομοκρατική οργάνωση» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ίσως προσπαθήσει να προκαλέσει αναταραχές
 μεταξύ των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης,
προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Ομάρ Τσελίκ Έλληνες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
«Γνωρίζουμε ότι δραστηριοποιούνται για διχάσουν την «τουρκική» κοινότητα στη Δυτική Θράκη. Ορισμένα από τα μέλη τους πραγματοποιούν δραστηριότητες εκεί… Προειδοποιήθηκα από φίλους, και θα επιμείνουμε στην ευαισθησία μας για αυτό το θέμα», είπε σύμφωνα με τη Χουριέτ ο Τσελίκ σε δημοσιογράφους στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου.
«Ίσως να αποπειραθούν να πραγματοποιήσουν περισσότερες δράσεις στη Δυτική Θράκη για να προκαλέσουν αναταραχές μεταξύ των «συμπατριωτών» μας και της «κοινότητάς» μας», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους για να τους ενημερώσει σχετικά με τις δραστηριότητες της οργάνωσης του Γκιουλέν στα Βαλκάνια.
«Έχουμε μια αίσθηση ότι πραγματοποιούν δραστηριότητες στην Αθήνα, στην Ελλάδα ή αλλού, ιδιαίτερα στη Δυτική Θράκη περνώντας σε αυτή όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από τη Βουλγαρία», είπε.
Βεβαίως εδώ γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα. Οι οπαδοί του Γκιουλέν θα προκαλέσουν αναταραχές στη Θράκη ή το τουρκικό παρακράτος του Ερντογάν, δηλαδή οι πράκτορες και το Προξενείο τους στην περιοχή, και σε περίπτωση που δεν τους «βγει» ο σχεδιασμός τότε θα έχουν έτοιμη τη δικαιολογία «εμείς δεν κάναμε τίποτα, οι γκιουλενιστές τα έκαναν και σας είχαμε προειδοποιήσει».
Η Τουρκία καλά θα κάνει να κάτσει ήσυχα και να μην ενοχλεί την Ελλάδα μην τη βρει άσχημο ξημέρωμα. Από μια αναμέτρηση Ελλάδας-Τουρκίας, με όλα τα όπλα που έχουν και οι δύο πλευρές, ο Ερντογάν μόνο κερδισμένος δεν θα βγει. Ο Ερντογάν της βαθιά διχασμένης Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι άνθρωποι αυτοί είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, εξισλαμισμένοι στα χρόνια της τουρκοκρατίας, και εκτός από μια μικρή μερίδα που δηλώνουν «Τούρκοι», οι υπόλοιποι είναι Έλληνες που ουδεμία σχέση έχουν με τα μογγολικά στίφη της αυθεντικής «Τουρκιάς».