Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Μοσούλη: Κοριτσάκι πετάει το νικάμπ του κατά την απελευθέρωση από Κούρδους(Vid)

Συγκλονιστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από τη Μοσούλη που απελευθερώνεται γειτονιά προς γειτονιά.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου με μια μικρή μουσουλμάνα που πετάει το νικάμπ της (Pics+Vid)
Τα πλάνα του δικτύου ειδήσεων Rudaw κάνουν τον γύρο του πλανήτη και είναι ενδεικτικά του τί συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Μοσούλη και τα περίχωρα της που απελευθερώνονται από τη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.
Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η στιγμή κατά την οποία η δύναμη των Κούρδων Peshmerga εισέρχεται στα προάστια της Μοσούλης από τα οποία έχουν φύγει οι μαχητές του ISIS. Ένας στρατιώτης πλησιάζει ένα μικρό κορίτσι που κλαίει καθισμένο στη μέση του δρόμου.
Σηκώνει το μικρό κορίτσι στην αγκαλιά του και εκείνο βγάζει το νικάμπ που φοράει
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο διεθνής συνασπισμός μπήκε στις ανατολικές γειτονιές της Μοσούλης δημιουργώντας ζώνες ασφαλείας για τους πολίτες που ήταν εγκλωβισμένοι. Νωρίτερα είχε απελευθερωθεί η περιοχή του Gogjali. Οι άνδρες στην περιοχή γιόρτασαν την έλευση του στρατού ξυρίζοντας τα γένια τους. Οι κοπέλες ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές τους είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση στα μαθήματα του σχολείου αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Όλες ήταν υποχρεωμένες να φορούν το νικάμπ.
 

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/mosoulh-koritsaki-petaei-to-nikamp-toy-kata-thn-apeleytherwsh-apo-kourdoys.4352420.html