Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τα κόμματα εμμέσως πλην σαφώς μας ενημερώνουν ποιοί έχουν δικαιώματα σε αυτή την χώρα

Αντιδρούν για τους... μάγκες του Βοτανικού
Πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και... Καμίνη εναντίον της κινητοποίησης στην περιοχή όπου σχεδιάζεται να χτιστεί τέμενος του Ισλάμ

Στην Ελλάδα μερικοί νομίζουν προφανώς ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν έχουν μόνο οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι και οι κάθε λογής «μειονότητες»... Ετσι αρνούνται το δικαίωμα των κινητοποιήσεων (ακόμα και των καταλήψεων) σε όσους έχουν διαφορετική «ατζέντα». Τέτοιες επιλεκτικές «ευαισθησίες» έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο πρώτος διδάξας των καταλήψεων στα σχολεία), το ΠΑΣΟΚ και (ποιος άλλος;) ο Γ. Καμίνης.
Ολοι αυτοι συντονισμένα επιτέθηκαν χθες στην ομάδα κατοίκων στον Βοτανικό, που θέλει να βάλει φρένο στην ανέγερση ισλαμικού τεμένους. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Εφέδρων «Πολίτες Οπλίτες», ο οποίος, όπως υποστηρίζει, από τον περασμένο Ιούλιο έχει δημιουργήσει στον χώρο όπου σχεδιάζεται να χτιστεί το τζαμί μια Στέγη Αστέγων, που λειτουργεί ως «hot spot για Ελληνες», όπου προσφέρονται φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απόρους.

Καθώς η εν λόγω έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Αθηναίων από το Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα μπορούσε να λείπει η τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. «Οι απόψεις μου για τις καταλήψεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές» ήταν η δήλωση του κ. Καμίνη, που στο παρελθόν έχει εκφραστεί επικριτικά για καταλήψεις κτιρίων, δημόσιων ή και ιδιωτών, στις οποίες προβαίνουν αντιεξουσιαστές.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «παράνομη ρατσιστική κατάληψη από γνωστούς αγνώστους της Ακροδεξιάς». Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 και τη θέσπιση του άρθρου 361Β του Ποινικού Κώδικα αυτές οι δράσεις διώκονται ποινικά και ερωτά το υπουργείο Δικαιοσύνης (είχε εκδώσει ανακοίνωση την Τρίτη) «γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός; Εχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας;».

Λόγω των διαστάσεων που πήρε η υπόθεση, ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον 74χρονο Γιάννη Ιωαννίδη, «διοικητή» της Στέγης Αστέγων στον Βοτανικό, δεν έχουν προβεί σε καμία παράνομη ενέργεια καθώς «ο χώρος μάς ανήκει» και δεν έχουν δεχθεί κάποια όχληση από την Αστυνομία.