Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Προσβολή της Κυπριακής δημοκρατίας...μαφιόζικες μεθόδους made in England

Καταδικάστηκε στις Βάσεις και μεταφέρθηκε παράνομα σε αγγλικές φυλακές
Λευκωσία: Οι Βρετανοί αρνούνται να συνεργαστούν και αδιαφορούν για τα διαβήματα της Λευκωσίας, η οποία διαμαρτύρεται για την απαγωγή Κύπριου πολίτη και τη μεταφορά του σε φυλακές της Αγγλίας.
 Ο απαχθείς καταδικάστηκε από Δικαστήριο των βρετανικών Βάσεων και μεταφέρθηκε παράνομα σε φυλακές στην Αγγλία με τη δικαιολογία ότι χρειαζόταν θεραπεία.
  
Ο εν λόγω πολίτης εδώ και περίπου ενάμισι μήνα βρίσκεται σε φυλακές στην Αγγλία. Είχε καταδικαστεί από Δικαστήριο των βρετανικών Βάσεων σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Ενώ εξέτιε την ποινή που του επιβλήθηκε, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι Βρετανοί, επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν λειτουργεί πλέον νοσοκομείο στις βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, αποφάσισαν τη μεταφορά του σε φυλακές στην Αγγλία, εντός των οποίων υπάρχει και νοσοκομείο.

Όπως υποστηρίζει το συγγενικό περιβάλλον του κρατούμενου, ο ίδιος δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για να μεταβεί στην Αγγλία, με τη Διοίκηση των Βάσεων να ισχυρίζεται ότι η μεταφορά έγινε με τη θέλησή του.
Ενάμιση μήνα μετά τα καθημερινά και συνεχόμενα διαβήματα μέσω της διπλωματικής οδού από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τις αρμόδιες Αρχές της Βρετανίας, συνεχίζεται η κράτησή του εν λόγω ατόμου. 

Η προκλητική αδιαφορία της Αγγλίας στα αιτήματα της Κύπρου για επαναπατρισμό του κατάδικου ενόχλησε έντονα τη Λευκωσία. Για την κυπριακή κυβέρνηση το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και υποδεικνύεται πως οι Βρετανοί επικαλέστηκαν έναν αποικιακό νόμο του 1884 για να μεταφέρουν τον Ε/κ στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση βρίσκονται οι συγγενείς του Κύπριου κατάδικου, καθώς περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες κατά των βρετανικών Βάσεων για την παράνομη μεταφορά του κατάδικου σε φυλακές της Αγγλίας.

Πάντως, οι Βάσεις υποστηρίζουν ότι ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στις φυλακές της Δεκέλειας, όταν ολοκληρωθεί η αποθεραπεία της μόλυνσης που υπέστη στο πόδι. Τούτο, όμως, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα και τη μέχρι σήμερα στάση των Βρετανών.
 
Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/259772/apigagan-kyprio-katadiko-me-apoikiako-nomo#sthash.xBShLJpl.dpuf