Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο Ερντογάν είναι το ισλαμικό κράτος

Προ ημερών η εφημερίδα «Cumhuriyet» αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής από το εξτρεμιστικό, φανατισμένο και μεγαλοϊδεατικό ισλαμικό καθεστώς που οικοδόμησαν συστηματικά δύο άτομα στη γειτονική χώρα: ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό, που δείχνει χωροφύλακες και αξιωματικούς της αστυνομίας να ανοίγουν και να ελέγχουν κιβώτια τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιείχαν όπλα και πυρομαχικά και προορίζονταν για τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνται στη Συρία. Κάθε εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και τα όπλα που μεταφέρονταν σ' αυτά τα φορτηγά πιθανότατα αφαίρεσαν χιλιάδες ζωές αθώων. Αυτά τα κιβώτια, όπως παραδέχθηκαν και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ήταν πράγματι φορτωμένα σε φορτηγά της MIT (η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας) αλλά δεν είχαν όπλα. Σύμφωνα με τις εκδοχές του ισλαμιστικού εξουσιαστικού διδύμου, τα κιβώτια περιείχαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους Τουρκμένους της Συρίας.
Το αποκορύφωμα της προκλητικότητας και της αλαζονείας του κ. Ερντογάν ήταν η «υπόσχεσή» του στην εφημερίδα «Cumhuriyet», στον διευθυντή της και σε όποιον άλλον εμπλέκεται στις αποκαλύψεις ότι «θα το πληρώσουν ακριβά αυτό που έκαναν» - μια πρωτοφανής ενέργεια απροκάλυπτης τυραννικής διάθεσης και ελέγχου του Τύπου από ηγέτη που διαλέγεται με τη Δύση και την Ε.Ε., αυτοπαρουσιαζόμενος ως «ευαίσθητος» και «δημοκράτης».
Η υπόθεση τούτη... σέρνεται από τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση του οπτικού υλικού από την εφημερίδα αποτελεί τρανή απόδειξη για την άμεση εμπλοκή, αρωγή και καθοδήγηση που προσφέρει το απολυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας στους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια. Οφείλουν, τιμώντας τα καταστατικά, τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας τους, να θέσουν άμεσα την Τουρκία εκτός όλων των θεσμικών διαδικασιών, πρωτοκόλλων χρηματοδότησης και οργάνων λήψης αποφάσεων, προστατεύοντας παράλληλα τους γενναίους Τούρκους πολίτες που εναντιώνονται στη φαυλότητα και τη μεγαλομανία του καθεστώτος Ερντογάν.
dimokratianews.gr