Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Γερμανός... «μπαταχτσής»: Πήρε 1,5 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη [έγγραφα]

Συμβαίνει και με άλλους, αλλά στην ίδια... χώρα. Πολίτης φαγε 1,5 εκατ. ευρώ σε παράνομες επιδοτήσεις για να μετατρέψει αγρούς σε δάση στην Κρήτη, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν Ελληνας, αλλά... Γερμανός.
Το candianews.gr, παρουσιάζει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ένας Γερμανός εισέπραξε παράνομα 1,5 εκατ. ευρώ από 5 αιτήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωσης Γεωργικών Εργων» που εφαρμόστηκε και στο νησί.
Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες στόχευε να μετατρέψει σε δάσος.
Χρημαοτοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, λαμβάνοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 έως το 2011.
Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012 που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οι δασικές εκτάσεις δεν βρέθηκαν ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.
Από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να ζητάει την επιστροφή των χρημάτων και με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης του καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω. Συνολικά 1.495.055.
Πάντως, το candianews, σημειώνει ότι παραμένει άγνωστο αν το ποσό πληρώθηκε ολόκληρο ή μέρος του.



Πηγή: Γερμανός... «μπαταχτσής»: Πήρε 1,5 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη [έγγραφα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209437/germanos-mpatahtsis-pire-15-ekat-eyro-paranomes-epidotiseis-stin-kriti-eggrafa#ixzz3bn0rKo8v