Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τους παρέχουν κάλυψη...μετακινούνται απο χώρα σε χώρα με κόκκινο συναγερμό στα σύνορα!

Η στιγμή που η σύντροφος του Κουλιμπαλί φτάνει στην Τουρκία -Πώς ξέφυγε η γυναίκα που έψαχνε όλη η Γαλλία [εικόνες & βίντεο]
Η γυναίκα που αναζητά όλη η Γαλλία, μετά από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, κατάφερε να ξεφύγει από το «ραντάρ» των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και θεωρείται πως βρίσκεται πλέον στη Συρία, μαζί με τους συντρόφους της, του Ισλαμικού Κράτους.
Τη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που θεωρείται ότι δείχνει την Χαγιάτ Μπουμεντιέν τη στιγμή που φτάνει στην Κωνσταντινούπολη. Η 26χρονη είναι η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του 32χρονου που εκτέλεσε εν ψυχρώ μία αστυνομικό την περασμένη Πέμπτη και τέσσερις ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο στο οποίο εισέβαλλε στο Παρίσι, μία ημέρα αργότερα, ενώ θεωρείται ότι συνεργαζόταν με τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Καβούσογλου, η Μπουμεντιέν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιανουαρίου- ταξιδεύοντας από τη Μαδρίτη- ενώ έφυγε από τη χώρα στις 8 Ιανουαρίου.
Θεωρείται ότι η Μπουμεντιέν διέφυγε τη σύλληψη ενώ βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη επειδή οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν έδωσαν στους Τούρκους τις πληροφορίες για την ταυτότητά της. Στην Κωνσταντινούπολη, η 26χρονη θεωρείται πως έμεινε στην περιοχή Καντικόι, με άνδρα που ονομάζεται Μεντί Σαμπρί Μπελουσίν και ότι βγήκαν μόνο δύο φορές από το ξενοδοχείο τους. Επίσης, θεωρείται ότι αγόρασε τούρκικο κινητό. Το τελευταίο σήμα που ανιχνεύθηκε από αυτό ήταν στα σύνορα με τη Συρία, κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ.
Η γαλλική αστυνομία έχει περιγράψει την Μπουμεντιέν, ως οπλισμένη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με φίλη της, που μίλησε στην εφημερίδα Le Parisian, εκείνη άρχισε να εκφράζεται ενάντια στη Γαλλία όταν ο Κουλιμπαλί φυλακίστηκε το 2010 για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Αυτή η φίλη της θεωρεί ότι η Μπουμεντιέν δεν είναι ικανή να οργανώσει τέτοιες φρικτές πράξεις, όπως οι επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Οι γαλλικές αρχές όμως έχουν διαφορετική άποψη.
Θεωρούν βέβαιο, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ότι ο Κουλιμπαλί είχε συνεργό στις επιθέσεις τους. Η Μπουμεντιέν θεωρείται ότι βοήθησε στην οργάνωση των συντονισμένων «χτυπημάτων» στο Παρίσι και μάλιστα πιστεύεται ότι εκείνη, που είχε λάβει τρομοκρατική εκπαίδευση, τους βοήθησε να προμηθευτούν τα όπλα.
Το 2010 η Μπουμεντιέν είχε πει στους αστυνομικούς ότι συζητούσε με τον Κουλιμπαλί για τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Τότε είχε αναφέρει ότι τις καταδικάζει, αλλά είχε συμπληρώσει ότι συμφωνούσαν πως «είναι φυσικό οι άνθρωποι που βιώνουν την αδικία να σηκώνουν τα όπλα ενάντια σε εκείνους που τους καταπιέζουν».
Το ζευγάρι είχε ανακριθεί μετά από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Σμαΐν Αΐτ Αλί Μπελκασέμ από τη φυλακή, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση του 1995 στο μετρό στο Παρίσι.
Γεννημένη σε ένα προάστιο του Παρισιού, η Μπουμεντιέν μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα, όπου μένει ακόμη ο πατέρας της. Η μητέρα της πέθανε ξαφνικά, όταν εκείνη ήταν έξι ετών. Ο πατέρας της δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει το θλιβερό γεγονός, αλλά και να ανταποκριθεί στο μεγάλωμα των επτά παιδιών του, τα οποία ανέλαβε η Πρόνοια.
Ο πατέρας της, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνετρίβη από τα νέα ότι η κόρη του έχει εμπλοκή σε τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με γείτονες, πήγε στο τζαμί για να προσευχηθεί και μετά στην αστυνομία, όταν είδε τη φωτογραφία της στην τηλεόραση, ενώ από τότε κλειδώθηκε στο σπίτι του.
Ο ίδιος, οδηγός φορτηγού, είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε ιδέα τι σχεδίαζε η κόρη του και είναι σοκαρισμένος.









Πηγή: Η στιγμή που η σύντροφος του Κουλιμπαλί φτάνει στην Τουρκία -Πώς ξέφυγε η γυναίκα που έψαχνε όλη η Γαλλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/186512/i-stigmi-poy-i-syntrofos-toy-koylimpali-ftanei-stin-toyrkia-pos-xefyge-i-gynaika-poy#ixzz3OdYbr5yg