Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Απροκάλυπτα Τουρκία και Η.Π.Α υποστηρίζουν τις κινήσεις ακραίων ισλαμιστών

Τουρκία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση για εκπαίδευση ισλαμιστών τρομοκρατών
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δια της εκπροσώπου  του, Jen Psaki,  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Τουρκία συμφώνησε να φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των μετριοπαθών δυνάμεων της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας στο έδαφός της, γράφει η τουρκική Χαμπερλέρ.
Έτσι, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία
σχετικά με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση «μετριοπαθών ισλαμιστών» που θα αρχίσει σύντομα.
Στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα, η Jen Psaki,  δήλωσε «εκτιμούμε ότι η Τουρκία, έχει συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό, να φιλοξενήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και να εξοπλίσει τις μετριοπαθείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Συρίας και έχουμε εργασθεί στενά μαζί της».
Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, όπως αναφέρει η Haberler, η εκπαίδευση των νέων ανταρτών (τρομοκρατών) θα ξεκινήσει το Μάρτιο, με ταυτόχρονα προγράμματα εκπαίδευσης τόσο στην Ιορδανία, όσο και στη Σαουδική Αραβία.
Στόχος είναι να εκπαιδευτούν 15 χιλιάδες αντάρτες της Συρίας μέσα σε ένα χρονικό διάστημα τριών ετών».
Ενώ, η Psaki δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για το τελικό χρονοδιάγραμμα και τις σχετικές λεπτομέρειες του προγράμματος, πρόσθεσε ότι  τα βασικά στοιχεία  της συμφωνίας θα υλοποιηθούν.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr