Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι καλοί ναζιστές σύμμαχοι των δυτικών

Η Ουκρανία ακολουθεί "τον δρόμο των Ναζί" - ΦΩΤΟ
Η πορεία χιλιάδων Ουκρανών εθνικιστών οι οποίοι κρατούσαν πυρσούς στο κέντρο του Κιέβου χθες το βράδυ δείχνει πως η Ουκρανία ακολουθεί «τον δρόμο του ναζισμού», έκρινε σήμερα ένα στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η παρέλαση με τους πυρσούς στην Ουκρανία δείχνει ότι η χώρα συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο των Ναζί»
και μάλιστα «στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης!»,
 έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, εντεταλμένος για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.





Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ακροδεξιών κομμάτων Σβόμποντα και Δεξιός Τομέας για την πορεία με σκοπό να τιμηθεί η 106η επέτειος από τη γέννηση του Στέπαν Μπάντερα—εκ των ιστορικών ηγετών των Ουκρανών εθνικιστών την περίοδο 1930-1950.

Οι Ουκρανοί εθνικιστές θεωρούν τον Μπάντερα εθνικό ήρωα, άλλοι όμως, ιδίως οι φιλορώσοι, τον χαρακτηρίζουν συνεργάτη των Ναζί.

Ακόμη, ο Ντολγκόφ καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ένας Ρώσος δημοσιογράφος στο Κίεβο ο οποίος κάλυπτε την πορεία της ακροδεξιάς για λογαριασμό του δικτύου LifeNews, που θεωρείται προσκείμενο στο Κρεμλίνο. Ο δημοσιογράφος αυτός προπηλακίστηκε από Ουκρανούς.
Πρόσωπα που συμμετείχαν στην πορεία απέσπασαν διά της βίας το τηλέφωνό του από τον δημοσιογράφο και κατέστρεψαν την κάμερα του εικονολήπτη του.









Ο Ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τον προπηλακισμό «των Ρώσων δημοσιογράφων που δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από τη δουλειά τους» σε άλλο μήνυμά του μέσω Twitter, αφού παρατήρησε ειρωνικά ότι η επίθεση μάλλον οφειλόταν στο γεγονός πως «συνειδητοποίησαν» ότι εκτέθηκαν οι «απόψεις τους».

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση αυτή εναντίον του δημοσιογράφου.