Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το Ιράκ πρόδοσε τις πραγματικές προθέσεις των Αμερικανών κατά των ισλαμιστών...καμία ουσιαστική πρόθεση για τιμωρία τους

Το Ιράκ δήλωσε  στον απεσταλμένο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ότι η αμερικανική  συμμαχία που μάχεται κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’ πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει το Ιράκ, να νικήσει τους εξτρεμιστές που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στα βόρεια και δυτικά της χώρας.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σελίμ αλ Ζαμπούρι,  είπε ότι έδωσε το μήνυμα αυτό,  σε μια κλειστή συνάντηση με τον απόστρατο στρατηγό των Αμερικανών Πεζοναυτών, John Allen, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βαγδάτη αυτήν την εβδομάδα, για συνομιλίες με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Χαϊντάρ αλ Αμπαντί.
«Η αίσθησή μας, μέχρι τώρα, είναι ότι η διεθνής υποστήριξη δεν είναι πειστική» είπε ο Ζαμπούρι  σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ την Τετάρτη. 
«Βλέπουμε τη συμμετοχή, εδώ και εκεί, αλλά αυτή δεν είναι αρκετή για τη δύσκολη κατάσταση που διερχόμαστε».
Ο ίδιος τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να ενεργοποιήσει το ρόλο της», υποστηρίζοντας ότι παρά τις αεροπορικές επιδρομές, η βοήθεια προς τις ιρακινές δυνάμεις δεν είναι ουσιαστική.
Η απογοήτευση αυτή του Ζαμπούρι εμφανίσθηκε και στα σχόλια του Σιίτη πρωθυπουργό αλ Αμπανί, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του είχε συνάντηση με τον απόστρατο Αμερικανό στρατηγό.
«Η αμερικανική ηγεσία της διεθνούς συμμαχίας, πρέπει να αυξήσει το ρυθμό των πραγματικών αεροπορικών επιδρομών κατά των θέσεων των ανταρτών του ‘ισλαμικού κράτους», είπε και πρόσθεσε, ότι πρέπει να επεκταθεί, επίσης,  το πρόγραμμα κατάρτισης των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.