Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δεν μπορεί ΠΟΤΕ ένας Έλληνας, ένας στρατιώτης να υποστείλει την Ελληνική σημαία, ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε ΠΟΤΕ!

Στα Ίμια πριν 15 χρόνια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ζήτησε από τους Έλληνες καταδρομείς που ήταν πάνω στη βραχονησίδα να κατεβάσουν και να κάψουν την ελληνική σημαία.
Στην Ακρόπολη ένας Έλληνας τσολιάς ο Κώστας Κουκίδης τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία έπεσε από τον Ιερό Βράχο και σκοτώθηκε για να μην υποστείλει τη σημαία όπως του ζήτησαν οι κατακτητές Γερμανοί 27 Απρίλη 1941 οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα και ο λοχαγός Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Ελσνιτς ανεβαίνουν μ’ ένα απόσπασμα στην Ακρόπολη για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να ανεβάσουν την σβάστικα με τον αγκυλωτό σταυρό.
Φρουρός την ώρα εκείνη, 9 το πρωί, της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη ήταν ο τσολιάς Κωνσταντίνος Κουκίδης όταν οι Γερμανοί αξιωματικοί τον διέταξαν να κατεβάσει την ελληνική σημαία ο Κουκίδης την κατέβασε αλλά αμέσως μετά τυλίχθηκε με αυτήν έτρεξε στην άκρη του Ιερού Βράχου και ρίχτηκε με ένα σάλτο στο γκρεμό.
Τότε η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών για να δικαιολογήσει την ηρωική αυτοκτονία του Κουκίδη ανάγκασε τον Τύπο της εποχής να γράψει ότι ο ¨Έλληνας εύζωνας υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση, όταν του ζητήθηκε να παραδώσει τη σημαία.
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύτηκε στη Dailymail με τίτλο: «Ένας Έλληνας φέρει τη σημαία του έως το θάνατο».
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη ήταν η αιτία ώστε ο Γερμανός φρούραρχος της Αθήνας να επιτρέψει να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στην γερμανική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/27248/o-hrwas-tsolias-poy-aytoktonhse-me-thn-shmaia#ixzz37AIgtoJf