Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κρυφή υποστήριξη του κόμματος Ερντογάν στην τρομοκρατική οργάνωση ΙΚΙΛ

Εχει έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης– AKP,  υποστηρίζει μυστικά τις ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ , στη Συρία, ακόμη και μετά από τις εξελίξεις στο Ιράκ.
Μετά την κατάληψη από το ΙΚΙΛ της πόλης Μοσούλης και της συνεργασίας του με τις σουνιτικές φυλές, οι ισορροπίες στην περιοχή έχουν γυρίσει ανάποδα και οι περιοχές ελέγχονται από συγκεκριμένα κέντρα που εδρεύουν  στην επαρχία Ανμπάρ.
Εκτός από αυτό, έχει έρθει στο φως, ότι το κυβερνώνκόμμα του Ερντογάν,  AKP, το οποίο δεν έχει υψώσει τη φωνή του για τον Μασούντ Μπαρζανί ώστε να με τις δυνάμεις Πεσμέργκα να αναλάβουν τον έλεγχο του Κιρκούκ, το ίδιο δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να περιορίσει την οργάνωση και την ελεύθερη κυκλοφορία της κοντά τα τουρκο-συριακά σύνορα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η εφημερίδα Αϊντινλίκ, το ΙΚΙΛ συνεχίζει να επωφελείται από τις ανέσεις που παρέχονται από τοπικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με οδηγίες του AKP,  ακόμη και μετά την κατάληψη της Μοσούλης και τη σύλληψη των 49 Τούρκων ως ομήρους από το τουρκικό προξενείο της πόλης.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες του ΙΚΙΛ εξακολουθούν να διέρχονται με μεγάλη ευκολία μέσω τουρκικών επαρχιών που συνορεύουν με τη Συρία προκειμένου να πάνε στο Ιράκ.
Αυτό έχει αναφερθεί πολλές φορές σε εκθέσεις της MİT ότι οι τρομοκράτες  του ΙΚΙΛ, δεν έχουν περάσει από διαβάσεις μέσα από τουρκικό έδαφος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
 
Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις επαρχίες που συνορεύουν με τη Συρία κυρίως από μαχητές που προέρχονται από τις επαρχίες αυτές της Τουρκίας. Επιπρόσθετα, όλα αυτά είναι γνωστά στις δυνάμεις ασφαλείας και δεν έχουν προβεί σε ενέργειες εναντίον τους.
 
Οι πηγές αναφέρουν περαιτέρω ότι στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, στο Γκαζίαντεπ και στο Χατάι, που είναι τα σημαντικά σημεία διέλευσης των τρομοκρατών που προέρχονται από το εξωτερικό, έχουν στηθεί ειδικές κάμερες ασφαλείας ώστε το κράτος να αποκτήσει σημαντικά στοιχεία για να βοηθήσει τη σύλληψη των τρομοκρατών του ΙΚΙΛ, εάν χρειασθεί.
 
Σύμφωνα εξάλλου με κρατικές εκθέσεις, οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι τρομοκράτες προερχόμενοι από το εξωτερικό πετούν προς Χατάι  και περνούν κατόπιν στη Συρία μέσα από τα χωριά   Bukulmez, Kuşaklı και Beşaslan στην περιοχή της Ρεϊχανλί, του δήμου Χατζήπασα στην περιοχή της Altınözü και του χωριού Γκουβέτσι στην περιοχή Yayladağı.
 
Επιπρόσθετα, ένα από τα κορυφαία Think-tanks των ΗΠΑ, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών ( CSIS) δημοσίευσε ανάλυση, τον Ιούνιο για τη Μέση Ανατολή, όπου οι εμπειρογνώμονες του ιδρύματος αξιολογούν ότι η Τουρκία παρέχει υποστήριξη στο ΙΚΙΛ, αναφέροντας επίσης ότι «εάν η Τουρκία αισθάνεται ανησυχία για την κυριαρχία του ΙΚΙΛ, είχε αμέτρητες μεθόδους για να σπάσει τα φτερά της ισλαμικής οργάνωσης. Αντί αυτού, η Τουρκία ακόμη και αν δεν ενθαρρύνει, τουλάχιστον ανέχεται τις δραστηριότητες του ΙΚΙΛ».

 


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr