Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η νέο-Οθωμανική Κοινοπολιτεία…

...και η «κόσιερ» στρατηγική της εσωτερικής Τρόικας ντε κουρελέ.
 του Σπύρου ΧατζάραΌλα έγιναν όπως τα έγραφε το σενάριο. Ο «γάμος» του ισραηλινού λόμπι και του ελληνικού (ψευτο)λόμπι που έγινε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον και η διαχρονικά «διορατική» εξωτερική πολιτική των γαλαζιοπράσινων ευρωπαιστών, που ξεπέρασαν σε φιλοϊσραηλισμό ακόμα και τους ραβίνους του χρήματος, οδήγησαν στην εξεύρεση λύσης σε όλα τα αμερικανικά προβλήματα στην περιοχή μας.
Ο «θεός» των επιτοκίων και των αγορών το έκανε το θαύμα του. Ο Ομπάμα πετάχτηκε στο Ισραήλ και παρακάλεσε τον Νετανιάχου, να πάρει τηλέφωνο τον «κόσιερ» Ερντογάν και να ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές επεισόδιο με το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά». Οπότε όλα μέλι-γάλα και δικαιώθηκαν οι μεγάλοι αναλυτές που μας συνιστούσαν την συμμαχία με τον «Δαβίδ», κατά του Δαβίδ-ογλού.
Παράλληλα με την επανασύνδεση των σταθερών συμμάχων Τουρκίας και Ισραήλ, ο «θεός» φώτισε τον Οτσαλάν, που ανακοίνωσε από τις φυλακές του Ιμραλί, εκεχειρία του ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό. Η εξέλιξη με τους Κούρδους έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στην Άγκυρα όπου οι «αρθογράφοι» αναφέρονται στην αναβίωση του λεγόμενου «Εθνικού Συμφώνου», δηλαδή της συμφωνίας των Κούρδων με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία, ενώ ταυτόχρονα η επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ, ανοίγει τον δρόμο προς το Ιράκ και την Συρία και οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται πια στην «Büyük Türkiye», δηλαδή, την «Μεγάλη Τουρκία», τον χάρτη της οποίας δημοσίευσε η Μιλλιέτ στις 23 Μαρτίου.
Στη Νέα- (σουνίτικη) Τουρκία περιλαμβάνονται όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας, οπου η Τουρκία, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, χρηματοδοτούν και ενισχύουν τον πόλεμο των σαλαφιστών σουνιτών κατά των Σιιτών και των Αλαουιτών.
Οι αμερικανοί έχουν υποσχεθεί στον Ερντογάν και τις πετρελαιοφόρες περιοχές του αυτόνομου βορείου κουρδικού Ιράκ, αφού ο Μεσούτ Μπαρζανί είναι δικός τους πράκτορας. Στην νέα Τουρκία και η Θράκη , και η Κύπρος, και η Ρόδος, και η Μυτιλήνη αλλά και το Βατούμι στη Μαύρη Θάλασσα.
Ακριβώς αυτήν την προοπτική ενσωμάτωσης της Κύπρου στην «οθωμανική Κοινοπολιτεία», αποτύπωσε ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρώπης, Εγκεμέν Μπαγίς, που σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την κυπριακή οικονομία, είπε ότι
«ο γείτονας έχει ανάγκη τον γείτονα», και πρόσθεσε σαν καλός γείτονας:
«Αν τεθεί θέμα να βγουν από το ευρώ, όπως η Βόρεια Κύπρος, έτσι και οι Ελληνοκύπριοι, εάν θέλουν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουρκική λίρα!
Εμείς το βλέπουμε ζεστά αυτό».

Στο κοινό υπουργικό τους συμβούλιο Ερντογάν και Σαμαράς, περιμένουν τώρα τον Νετανιάχου και τον «κόσιερ» , «Anastasiadis», ενώ Αμερικανικές και Γερμανικές εταιρείες, είναι έτοιμες για μπίζνες με πετρέλαια και αέριο.
Σε αυτό το κλίμα , και ο αρχιμανδρίτης Μουτάφης , που εξελέγη μητροπολίτης με 29 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, από την Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δήλωσε μητροπολίτης Γκιουλμουτζίνας. Πριν από αυτό , μόλις ανέβηκε στην «Γκιουλμουτζίνα», δέχθηκε την επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς που του έδωσε «γραμμή» για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία της Ροδόπης. Κατόπιν αυτού, κατά την τελετή ενθρόνισής του στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, ο Μουτάφης, άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους, κάνοντας ένα «χοντροκομμένο άνοιγμα» στη μουσουλμανική κοινότητα, αποκαλώντας την Κομοτηνή , Γκιουλμουτζίνα. Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε, έβγαλε εγκύκλιο με τα «αυτονομιστικά» συνθήματα, που θέλουν οι Αμερικανοί.
«Ως κάτοικοι της Πρωτεύουσας της Θράκης πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας». «Εμείς θα είμαστε όλοι ένα, θα έχουμε όλοι μια φωνή, θα είμαστε όλοι μια (τουρκοελληνική) ψυχή». «Όπως ο Θεός αγαπά και αποδέχεται κάθε παιδί Του, χωρίς διάκριση, έτσι κι εμείς καλούμαστε να κατορθώσουμε την ίδια ποιότητα αγάπης για τον (Τούρκο)αδελφό μας». Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Μουτάφης συνέστησε, «Προσευχή, Νηστεία, Εξομολόγηση, Μετάνοια, και Άσκηση, για την προσωπική μας, Ανάσταση».
Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρχει, χειρότερα.
Ολα προχωράνε βάσει του σεναρίου.

Μπροστά στον γκρεμό σου προτείνει ο σκηνοθέτης έναν συμβιβασμό. Μια λύση πακέτο. Νησιά, υφαλοκρηπίδα, πετρέλαια Αιγαίου, Φυσικό αέριο, ΑΟΖ , Εναέριος Χώρος, Κυπριακό, όλα τακτοποιούνται στο φιλικό και αδελφικό κλίμα της ΕΕ. Τουρκία, Κούρδοι και Ισραήλ μας δίνουν το «καλό παράδειγμα».

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πάρουν ότι τους δώσουν οι Αμερικανοί ,οι Ισραηλινοί, οι Τούρκοι και οι Γερμανοί που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Ας είναι καλά, οι εγκληματίες προδότες και δοσίλογοι που οδήγησαν την χώρα μας σε πλήρη εξασθένιση και ας είναι καλά οι «προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες», που ψήφισαν «λεφτά υπάρχουν» και «Ζάππειο 3».

Για την σημερινή κατάντια όλοι έχουν ευθύνες. Και οι κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι. Και επειδή το μέλλον δεν θα αλλάξει από μονάχο του πρέπει να λάβουμε μέτρα και εμείς. Όσοι δηλαδή αγαπάμε την πατρίδα και το έθνος μας.

deltio11.blogspot.gr