Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ιλαρίων: ''Το Άγιον Όρος αποτελεί κέντρο του Ορθοδόξου Μοναχισμού''

Του Αιμίλιου Πολυγένη 'προσκύνησαν την Αγία Ζώνη'
Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιήσε αυτές τις ημέρες ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ έφτασε στο Άγιον Όρος με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου, ενώ τον συνόδευε ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου ενώπιον της εικόνας της Παναγίας ανέγνωσαν στα Ελληνικά τον Ακάθιστο Ύμνο.
Επίσης ο κ. Ιλαρίωνας επικσκέφθηκε την Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου είχε συνάντηση με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ναθαναήλ.
Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το κελί του Αγίου Νικοδήμου και τον Μυλοπόταμο, ενώ στην συνέχεια πήγαν στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.
Το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Εφραίμ και την Αδελφότητα της Μονής.
Οι επισκέπτες προσκύνησαν το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας που πέρυσι ταξίδεψε σε όλη την Ρωσία την Αγία Ζώνη, καθώς και τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας που υπάρχουν εντός του Καθολικού.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μίλησε σε σύναξη της Αδελφότητας για την αναβίωση της Εκκλησιαστικής ζωής στην Ρωσίας τα τελευταία 25 χρόνια, την Ουκρανία, την Λευκορωσία και άλλες χώρες που ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας.
"Από την ημέρα που διορίστηκα Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων, αποφάσισα, με ευλογία της Ιεράς Συνόδου να επισκέπτομαι το Άγιον Όρος μια φορά το χρόνο", ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.
Σε άλλο σημείο ανέφε: "Το Άγιον Όρος αποτελεί το κέντρο του μοναχισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας".
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία, τονίζοντας ότι "κατά τη παραμονή της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία εκατομμύρια ρώσοι έσπευσαν να την προσκυνήσουν, ενώ δεκάδες άνθρωποι με θαυμαστό τρόπο θεραπεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά".
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Διονυσίου.
ilarion2
ilarion3
ilarion5
ilarion4
ilarion7
ilarion8
ilarion9
ilarion10
romfea.gr