Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ιερουσαλήμ: Βανδαλισμοί σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι απο Ισραηλινούς!

Γκράφιτι με συνθήματα κατά των Χριστιανών έγραψαν μέλη ακραίας εβραϊκής ομάδας στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στην Ιερουσαλήμ, προχωρώντας σε παρόμοιο βανδαλισμό και σε κοντινό μεικτό σχολείο για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Η ομάδα υπογράφει ως «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν».Ανάμεσα στα συνθήματα που γράφτηκαν σε οχήματα και τοίχο στον περίβολο του μοναστηριού ήταν «Θάνατος στους Χριστιανούς» και «Ο Καχανέ είχε δίκιο» -αναφορά στον Μέιρ Καχανέ, ακραίων απόψεων ραββίνο που πέθανε το 1990.
Η ομάδα έγραψε επίσης συνθήματα κατά των Παλαιστινίων σε κοντινό σχολείο που απευθύνεται από κοινού σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μαθητές.
Ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης κ. Κλαύδιος δήλωσε στο Βήμα ότι «το 92% των ισραηλινών κατοίκων της περιοχής είναι φίλοι των χριστιανών, όμως υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό φανατικών που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εμείς τους συγχωρούμε και προσευχόμαστε και ευχόμαστε σύντομα να καταλάβουν τα προβλήματα που δημιουργούν και να ξεπεράσουν τους φανατισμούς τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονή του Τίμιου Σταυρού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την ισραηλινή Βουλή, η οποία μάλιστα είναι κτισμένη σε οικόπεδό της.