Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κα Bilderberg, διαθέσατε 2 εκατομμύρια για φωτοτυπίες και αλλά 70 εκατομμύρια για τις ζημιές στο κέντρο.

Διαβάστε εξελίξεις σχετικά με τον "χαρτοπόλεμο" που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των σχολικών βιβλίων. Τι ισχυρίζεται το υπ. Παιδείας και τι αποκάλυψε το υπ. Εσωτερικών
Σε ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το "ξεχασμένο" θέμα των σχολικών βιβλίων.
Μπορεί από τη μία το υπουργείο Παιδείας να ισχυρίζονταν την καθυστέρηση στην τύπωση βιβλίων, εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε μία ανακοίνωση - βόμβα, αποδεικνύοντας... μάλλον το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι κατανεμήθηκαν δύο εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε όλους του δήμους της χώρας, προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βάσει των οδηγιών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία.
"Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους", αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης.
Ενημερώνει, παράλληλα, ότι «το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το υπουργείο Οικονομικών".
Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι "ξοδέψαμε για να φωτοτυπήσουμε τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων, όσα χρήματα πήραμε από την Κύπρο, στην οποία πουλήσαμε, φέτος, για πρώτη φορά, τα κανονικά βιβλία, σε ποσοστό 40%".
 news247.gr