Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Με δανεικά ζουν οι Έλληνες διπλωμάτες.

Οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις περικοπές στους μισθούς τους (40-50%) και των λειτουργικών δαπανών, αλλά και την καχυποψία των τοπικών παραγόντων.
Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στις αρχές Ιανουαρίου όταν διπλωμάτες και υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό ενημερώθηκαν ότι η μισθοδοσία τους, η οποία καταβάλλεται ανά δίμηνο, θα καθυστερήσει έξι εβδομάδες λόγω λάθους της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Είναι δηλαδή απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και η μισθοδοσία τους δεν αναμένεται πριν από τις 24 Φεβρουαρίου.
Οι διπλωμάτες αντιμετωπίζουν καθημερινά και την καχυποψία από τους ξένους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν εμπιστεύονται πλέον τους Έλληνες, ούτε καν για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο Τόκιο, όπου Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετώπισαν την καχυποψία των Ιαπώνων, οι οποίοι για τους νοικιάσουν ένα διαμέρισμα τους πέρασαν από Ιερά Εξέταση.
Υπάρχουν περιπτώσεις στις πρεσβείες του Εξωτερικού, που Έλληνες εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες, φτάνοντας στο σημείο να ζητούν δανεικά από τους πρεσβευτές για να καλύψουν για να καλύψουν τα τρέχοντας έξοδα.
Στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη δεν εργάζεται πλέον οδηγός, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης, ενώ στη Ρωσία υπάρχει ένας οδηγός για τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο οι Ρώσοι παρουσιάζονται πιο ανεκτικοί στις καθυστερήσεις πληρωμών και δεν κόβουν το ρεύμα ή άλλες παροχές.
Μπορεί κάποιοι στην Ελλάδα να χαρακτηρίζουν τους εργαζόμενους στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού προνομιούχους τουρίστες, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι υπαρκτά και μεγάλα. Γιατί χωρίς την καταβολή χρημάτων, ούτε προνομιούχος, ούτε τουρίστας είσαι…
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του
 Newsbomb.gr.