Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Να ρωτήσω κάτι τουs Άραβες, άμα έχεις προδώσει πατρίδα τι σου κάνουνε;

Δύο άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένας Σαουδάραβας και ένας Σύρος, αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Μοχάμεντ Άμπντελ Μαλίκ Άτζατζ, Σύρος υπήκοος, είχε συλληφθεί διότι αποπειράθηκε να εισαγάγει στο βασίλειο 207.000 χάπια ναρκωτικών. Αποκεφαλίστηκε στην επαρχία Τζάουφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που αναμετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.
Ένας Σαουδάραβας, ο Χάμαντ αλ Γιάμι, εκτελέστηκε στην επαρχία Τζιζάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, για λαθρεμπόριο χασίς.
Οι αποκεφαλισμοί τους αυξάνουν σε οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που εκτελέστηκαν με τον τρόπο αυτό από την αρχή της χρονιάς στο βασίλειο.
Το 2011 τουλάχιστον 76 καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι η χώρα προέβη σε 79 εκτελέσεις την περίοδο αυτή.
Τον Ιανουάριο η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε εκφράσει έντονη ανησυχία για τη «σημαντική αύξηση» των περιπτώσεων επιβολής της εσχάτης των ποινών στη Σαουδική Αραβία το 2011.
Το 2010 τουλάχιστον 27 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία επικαλούνται μια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Watch.
Ο βιασμός, ο φόνος, η αποκήρυξη της θρησκείας, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών επισύρουν την ποινή του θανάτου στη Σαουδική Αραβία, η οποία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.
news247.gr