Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τραγωδία ή κωμωδία; Πρώτα κάηκε η Αθήνα και μετά ενημερώθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν όμως και ορισμένα γεγονότα που ξεπερνούν το τραγικό και φτάνουν στα όρια του κωμικού και της γελοιότητας.
 Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας περιήλθαν ταχυδρομικά στην Εισαγγελία δύο έγγραφα του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το πρώτο έγγραφο ζητείται η διαφύλαξη του κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και με το δεύτερο γνωστοποιείται η κατάληψη του κτιρίου «άγνωστους φοιτητές».
 Τα δύο επίμαχα έγγραφα έχουν παραλήπτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρει τα εξής:
 «Στις 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, και περί τις 14.30, περιήλθαν με το ταχυδρομείο στην υπηρεσία μας δύο έγγραφα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογεγραμμένα από τον Πρύτανη κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη. Τα έγγραφα αυτά απευθύνονται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στους Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αρχηγό της ΕΛΑΣ, είχαν δε το ακόλουθο περιεχόμενο: στο μεν πρώτο, με ημερομηνία 9.02.12 γνωστοποιείται ότι, ενόψει της γενικότερης κατάστασης, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου 2012 και ζητείται η διαφύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου. Στο δεύτερο δε, με ημερομηνία 10.02.12, γνωστοποιείται η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από αγνώστους φοιτητές και η αδυναμία του Πρυτανικού Συμβουλίου να έχει πρόσβαση σ' αυτό, ωστόσο αναφέρεται, αφενός μεν ότι από 10.02.12 έως και 12.02.12 το βράδυ δεν είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκπαιδευτικής και ερευνητικής φύσεως εργασίες στο κτίριο και αφετέρου, ότι, από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του Πανεπιστημίου.

Διευκρινίζουμε ότι τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 1112010182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας».

 Στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης που η επικοινωνία για τέτοιου είδους κατεπείγοντα ζητήματα μπορεί να γίνει, διατηρώντας τον επίσημο και γραφειοκρατικό χαρακτήρα της, μέσω e-mail, όλα αυτά φαίνονται γελοία που δυστυχώς έχουν τραγικά αποτελέσματα.
epikaira.gr