Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σας προστατεύουν οι Νο1 δολοφόνοι. Δεν σας τρομάζει αυτό;

Την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου επισκέπτεται την Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, προσκεκλημένος του Προέδρου Χριστόφια. Δύο ημέρες προηγουμένως το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του επιτίθεται με μανία εναντίον του Ισραήλ για τη συνεχιζόμενη κράτηση στις ισραηλινές φυλακές, «κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, Παλαιστινίων χωρίς καν να τους απαγγελθούν κατηγορίες».
Το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει παράνομο και απάνθρωπο το λεγόμενο νόμο περί «Διοικητικής Κράτησης» και καλεί σε άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.
Κανένας δεν υποστηρίζει τις μεθόδους του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Αλλά, διερωτάται κανείς, ποια η σκοπιμότητα της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ, 48 ώρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο. Τώρα, θυμήθηκε τους Παλαιστίνιους;
Δηλαδή, η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ προχωρεί στη συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά από την άλλη η Εζεκία Παπαϊωάννου θέλει να στείλει και μήνυμα στους Παλαιστίνιους, ότι δεν τους … ξεχνά; Ή μήπως διαφωνεί με την πολιτική Χριστόφια για ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ;
Πάντως, ο χρόνος που διάλεξε το ΑΚΕΛ, το κυβερνών κόμμα να επιτεθεί κατά του Ισραήλ, δεν είναι και ο καταλληλότερος… Θα ήταν πιο πειστικό το ΑΚΕΛ, αν διαμαρτυρόταν κατά την άφιξη του κ. Νετανιάχου στο Προεδρικό!