Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Όταν οι πολιτικάντηδες διαπραγματεύονται.

Παραθέτουμε ακολούθως άρθρο της Αθηναϊκής κυριακάτικης εφημερίδας «το Παρόν».
Απολαύστε την «μαεστρία» με την οποία διαπραγματεύθηκε ο Κάρογιαν το μικροσυμφέρον του και πως τον έφερε τούμπα ο Χριστόφιας, ο οποίος,ενώ υποτίθεται ότι είναι πρόεδρος του Κυπριακού λαού,συμπεριφέρεται σαν ένας φθηνός κομματάρχης. Εμείς βέβαια δεν περιμέναμε από τον σταλινικό Χριστόφια άλλη συμπεριφορά. Αυτός θεωρεί τον εαυτό του, όπως και είναι, πρόεδρο των Τούρκων«κυπρίων» και των akelikwn νεοκυπρίων. Κεκηρυγμένος ανθέλληνας που βυσσοδομεί εναντίον κάθε τι Ελληνικού.
 Στο παρελθόν σε κάποιο ανθελληνικό του παραλήρημα χαρακτήρισε την Ελλάδα «ξιπετσισμένο κουρκουτά». Σπούδασε στη Μόσχα σταλινισμό με αποστολή να εφαρμόσει κομουνισμό στην Κύπρο. Πριν λίγα χρόνια σε κάποιο συνέδριο του akel τον κυρίευσε μανία και φώναζε από το αναλόγιο του συνεδρίου του, χωρίς να ντρέπεται: …«ναι είμαστε κομουνιστές»!!! Μετά από κανένα χρόνο, κατά το δημοψήφισμα του 2004 του τηλεφωνούσε,νύκτα,ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών και του ανέθεσε αποστολή να πείσει τους akelikous να ψηφίσουν το ξεπούλημα της Κύπρου.

Αυτός ανέφερε στο συνομιλητή του είπε ότι οι Κύπριοι πάσχουν από ανασφάλεια και για να τους πείσει έπρεπε να τους τάξει ασφάλεια με το τσουβάλι. Ο Αμερικάνος του είπε: «τάξε τους όση θέλουν». Ο καημένος ο Τάσσος για να προλάβει την προδοσία έτρεχε νύκτα να πείσει τους Ρώσσους και Γάλλους να βάλουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να μην περάσει η συνομωσία Χριστόφια-Αμερικάνων. Τα πλέον πρόσφατα είναι γνωστά. Γνωστή και η σκευωρία του με τον Ταλάτ για τη σταθμισμένη ψήφο για να αλληλοπριμοδοτούνται και να μας κυβερνούν εσαεί. Αν τον φωνάξει κανείς προδότη-καταδότη θίγεται και αφού δεν μπορεί να τον εξοντώσει βιολογικά κάνει ότι μπορεί. Βάζει τους πραίτωρες του να φωνάξουν τον αντιφρονούντα για ανάκριση…!

ακολουθεί το άρθρο του “Παρόν”
Ο Χριστόφιας κάνει κουμάντο στο ΔΗΚΟ
Τούμπαρε τον Κάρογιαν, που θέλει παραμονή στην κυβέρνηση
Ο Πρόεδρος αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα ουσιαστικά αιτήματα Κάρογιαν στο Κυπριακό, αλλά πρέπει να έγιναν άλλου είδους συμφωνίες με φόντο την προεδρία της Βουλής

Νίκη του Προέδρου Χριστόφια επί του ΔΗΚΟ και επί του προέδρου του Μάριου Κάρογιαν χαρακτηρίζονται οι δυο συναντήσεις της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης μεταξύ των δυο ανώτατων πολιτειακών αρχόντων της Κυπριακής Πολιτείας με σκοπό τη διατήρηση της κυβερνητικής τους συμμαχίας, μετά την αποχώρηση της ΕΔΕΚ.

Το παζάρι
Ενώ ο Μάριος Κάρογιαν απέφυγε τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία έγινε την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας ανακοίνωσε χαμογελαστός τη διαπίστωση συγκλίσεων. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στο ΔΗΚΟ. Παρά τις διαφωνίες, η πρόταση του Μ. Κάρογιαν στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα συσκεφθεί την Τρίτη είναι το κόμμα του να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρότι δεν πήρε τουλάχιστον επί του Κυπριακού αυτό το οποίο ήθελε. Δηλαδή, ο κ. Καρόγιαν ζητούσε:

1. Να αποσύρει ο Πρόεδρος από τις συνομιλίες τις θέσεις του για εκ περιτροπής Προεδρία, για σταθμισμένη ψήφο και για παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων ως βάση συζήτησης.

2. Να μην αποδεχθεί την πρόταση για τους μηχανισμούς επίλυσης κρίσεων μετά τη λύση και

3. Να διοριστεί στη διαπραγματευτική ομάδα του Προέδρου πρόσωπο το οποίο επιθυμεί το ΔΗΚΟ, αλλά κοινής αποδοχής.
Το πρώτο αίτημα, που ήταν και η ουσία, δηλαδή η απόσυρση των προτάσεων για εκ περιτροπής κ.λπ., δεν έγινε δεκτό. Το δεύτερο είναι υπό συζήτηση και το τρίτο έγινε δεκτό. Επικρατέστερος για συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα είναι ο νυν Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Βρυξέλλες Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Προφανώς, ο κ. Κάρογιαν θα πάρει ανταλλάγματα στους καρπούς της εξουσίας. Γίνεται λόγος για προσύμφωνο, που αφορά την επανεκλογή του κ. Κάρογιαν στην προεδρία της Βουλής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του 2011.

Δύο υπουργεία δίνει ο Χριστόφιας
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Δημήτρης Χριστόφιας προσφέρει ως αντάλλαγμα της παραμονής του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση τα υπουργεία Αμύνης και Παιδείας.

Το πρώτο λέγεται ότι θα το αναλάβει ο Φύτος Κωνσταντίνου και τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο Νέστορας Νέστορος.

Για το υπουργείο Παιδείας προωθείται ο Άκης Κλεάνθους, πρώην υπουργός Παιδείας επί Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο. Έτσι ο Χριστόφιας απαλλάσσεται από τις αντιπολιτευτικές βολές σε θέματα Παιδείας και Άμυνας και τις φορτώνεται το ΔΗΚΟ.

Δημοψήφισμα
Επειδή ο κ. Κάρογιαν μάλλον ελέγχει τους μηχανισμούς του κόμματος, παρά τις διαφωνίες του αναπληρωτή προέδρου Γ. Κολοκασίδη, των αντιπροέδρων Ν. Παπαδόπουλου και Κ. Κενεβέζου, καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Α. Αγγελίδη, δημιουργείται η τάση να ζητηθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάμεσα στα μέλη του ΔΗΚΟ κατά πόσο θα πρέπει το κόμμα να παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση. Πάντως, εάν το ΔΗΚΟ παραμείνει στην κυβέρνηση βέβαιο είναι ότι ο εμφύλιος στο κόμμα θα συνεχιστεί, με την ΕΔΕΚ να προσδοκά ότι εάν μετά τις ευρωεκλογές το ΔΗΚΟ έχει νέες απώλειες, τότε θα είναι αυτή η τρίτη δύναμη στο κομματικό σύστημα της Κύπρου.