Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο πρύτανης του ΕΜΠ εξηγεί γιατί κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη. «Κινδύνευε ανθρώπινη ζωή» Στέκια σχεδιασμού της εγκληματικότητας οι πανεπιστημιακές σχολές !

«Μας ειδοποίησαν ότι οι άγνωστοι που έσπαγαν πόρτες, απείλησαν και τη ζωή του νυχτοφύλακα. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπειτα από 3 ημέρες έκνομης δραστηριότητας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη με διαρρήξεις γραφείων και εμπρησμό αυτοκινήτου».
O πρύτανης του Πολυτεχνείου της Αθήνας κ. Κων. Μουτζούρης μιλώντας στα «ΝΕΑ» εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος να καλέσουν τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Όπως λέει, «δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε άπραγοι να απειλείται η ζωή ενός ανθρώπου. Έτσι αποφασίσαμε να ζητήσουμε την προστασία του εισαγγελέα. Το Πολυτεχνείο έπειτα από μια μακρά περίοδο ηρεμίας, βρέθηκε ξαφνικά εδώ και 3 ημέρες να αντιμετωπίζει ξανά έκνομες δραστηριότητες.
Η αρχή έγινε με διαρρήξεις διαφόρων γραφείων και κλοπές η λεκτρονικού υλικού στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ την προηγούμενη ημέρα άγνωστοι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο ενός φοιτητή. Έτσι τη νύχτα του Σαββάτου, όταν μας ειδοποίησαν ότι κάποιοι συνέχιζαν τις φθορές και έσπαγαν πόρτες στη διάρκεια κάποιου πάρτι σε μια σχολή, εγώ και οι αντιπρυτάνεις βρισκόμασταν σε διαρκή επικοινωνία».

Για τις φθορές καλέσατε τον εισαγγελέα;
«Όχι. Ο αρχιφύλακας μάς ειδοποίησε και πάλι, ότι οι άγνωστοι απειλού σαν τη ζωή του νυχτοφύλακα. Τότε αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τη ζωή ενός ανθρώπου».

Προηγουμένως, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο κ. Μουτζούρης είχε ξυπνήσει γύρω στις 2 τα ξημερώματα την υπουργό Παιδείας προκειμένου να την ενημερώσει ότι επίκειται άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και να ζητήσει την υποστήριξή της. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε υπενθυμίσει στους πρυτάνεις ότι και οι ίδιοι έχουν ευθύνες για όσα συμβαίνουν στα ΑΕΙ εν ονόματι του ασύλου, απάντησε ότι η πρυτανεία του ιδρύματος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει την άρση του και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τήρηση του νόμου.

Έτσι, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δέλτα μπήκαν στην Πολυτεχνειούπολη και συνέλαβαν 30 νεαρούς, εκ των οποίων οι 5 ήταν φοιτητές και οι 8 αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί δεν εισήλθαν στο κτίριο της σχολής Χημικών Μηχανικών όπου τελείωνε ένα πάρτι και υπήρχαν καταγγελίες για φθορές, καθώς είχαν εντολές να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη ένταση. Το πρωί ωστόσο όλοι οι νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοι χεία εναντίον τους για φθορές ή άλλες παράνομες πράξεις.

http://www.tanea.gr/