Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ… (πάπιες δημοσιογράφοι, πάπιες πολιτικοί)

Γράφει ο JWallker
Ο Βγενόπουλος, παρότι είχε δεσμευτεί έναντι του Ελληνικού δημοσίου ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μετοχική αλλαγή για ένα έτος από την αποκρατικοποίηση, έκλεισε συμφωνία με τον Βασιλάκη για συγχώνευση της Ολυμπιακής με τη Aegean.
Και ενώ ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κόπτεται για την διασπάθιση των συμφερόντων του λαού (υγιής ανταγωνισμός, προφύλαξη από μονοπωλιακές πρακτικές), και ενώ οι «ιεροί» δημοσιογράφοι μας κοιτούν κατάματα και καταγγέλλουν τις κάθε Microsoft για μονοπωλιακές πρακτικές, και ενώ η αντιπολίτευση φωνάζει για τις κακές Γερμανικές και Γαλλικές Πολυεθνικές
 που μας παίρνουν τα χρήματα μέσα από τις επιχειρήσεις τους που έχουν εγκαταστήσει στην Ελλάδα (βλέπε super market), και ενώ η κάθε 3Ε και Αθηναϊκή Ζυθοποιία ελέγχονται και πληρώνουν το ένα πρόστιμο μετά το άλλο για μονοπωλιακές πρακτικές, όταν ξαφνικά ο πρώην εθνικός μεταφορέας και ο πρώην μεγαλύτερος ιδιωτικός συγχωνεύονται κατέχοντας μερίδιο 97% κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Γεια σας δημοσιογραφάρες που έχετε μάθει να κάνετε τη πάπια όταν τα μεγάλα συμφέροντα Ελληνικών επιχειρηματιών το απαιτούν.

Μπράβο σας και εσείς του Οικονομικού και Ανάπτυξης (συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ) για την πιστή εφαρμογή των νόμων περί ανταγωνισμού (ποια επιτροπή και πράττειν άλογα)

Είμαι περίεργος. Τι θα πει η αντίστοιχη επιτροπή ανταγωνισμού της Κομισιόν? Αν δεν φέρει αντίρρηση, τι έχουμε τάξει? Θα δώσει το Ελληνικό δημόσιο το όνομα και το λογότυπο Ολυμπιακή σε αυτήν την συγχωνευμένη εταιρία? Και αν ναι, έναντι ποιών αντισταθμιστικών? Θα μπορεί το Ελληνικό δημόσιο να προστατέψει τους πολίτες αυτής της χώρας και να επιβάλλει ανώτατες τιμές εισιτηρίων?

Αλλά υπάρχουν και άλλα καίρια ερωτήματα που ψάχνουν ερωτήματα. Πότε πρόλαβαν και έκαναν συμφωνία οι μεγαλοεπιχειρηματίες? Συνήθως συμφωνίες όπως αυτές δεν αποφασίζονται άμεσα. Πόσο καιρό πριν έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις? Τι ήξεραν τόσο καιρό πριν και είχαν προχωρήσει σε συζητήσεις? Μήπως έτσι εξαργυρώνονται οι βοήθειες ορισμένων τραπεζών μετόχων του νέου σχήματος στα νέα προγράμματα πράσινης ανάπτυξης? Όταν κανείς δεν ασχολείται με αυτές τις πρακτικές γιατί να μην συνεχίσει ο Βγενόπουλος και σε άλλες αγορές όπως τα γαλακτοκομικά, το τραπεζικό ή άλλους κλάδους?

Αλλά βέβαια ο Γ.Α.Π έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί, όπως τις εξεταστικές που θα μας κάνουν ρεζίλι στην Ευρώπη και θα μας μειώσουν οποιαδήποτε επιρροή έχει απομείνει σε ουσιώδη θέματα όπως το Τουρκικό και το Σκοπιανό. Όπως και ο Σαμαράς με τα εσωτερικά του κόμματος. Για τους άλλους τι να πω….χρειάζεται?

olympia.gr