Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΝΟΜΙΜΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ



Νόμιμες αναγνωρισμένες απο τις Η.Π.Α και το Νάτο.

Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου, KLA (πρώην UCK), απήγαγε αμάχους στο Κόσοβο, τους οποίους στη συνέχεια κακοποίησε και σε ορισμένες περιπτώσεις σκότωσε, σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας που διεξήγαγε το BBC.Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, Σέρβοι , αλβανόφωνοι και αθίγγανοι ήταν μεταξύ των, περίπου, 2.000 θυμάτων που κρίθηκαν αγνοούμενα. Οι απαγωγές έγιναν τόσο στη διάρκεια όσο και μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, που έληξε το 1999.Τους υπαινιγμούς απέρριψε ωστόσο ο νυν πρωθυπουργός, Χασίμ Τάτσι, πρώην πολιτικός διευθυντής του KLA.
O κ. Τάτσι δήλωσε ότι είναι εις γνώσιν του το γεγονός ότι άτομα «καταχράστηκαν τις στολές του KLA»(!) μετά τον πόλεμο αλλά υπογράμμισε ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου έχει αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους ενέργειες. Στην έρευνα του BBC εξετάστηκαν επίσης οι αναφορές ότι... ορισμένα από τα θύματα που κρατήθηκαν στην Αλβανία δολοφονήθηκαν για τα όργανά τους και ότι τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι ανακριτές του ΟΗΕ στη χώρα καταστράφηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.
Αποδεικτική μαρτυρίαΕνας πρώην κρατούμενος του KLA, αλβανόφωνος από το Κοσσυφοπέδιο, που είχε φυλακιστεί στο Κούκες της βόρειας Αλβανίας, συμφώνησε να κάνει δηλώσεις υπό τον όρο ότι θα παραμείνει ανώνυμος, καθώς η οικογένειά του φοβάται για τη ζωή του. «Μας φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ερχονταν κατά ομάδες πέντε έξι ατόμων για να μας ανακρίνουν, χρησιμοποιώντας μαχαίρια, όπλα και αυτόματα». Η μαρτυρία του επιβεβαιώνει ότι κρατήθηκαν εκεί άτομα διαφόρων εθνοτήτων, περιλαμβανομένων Σέρβων. «Οταν ένας άνθρωπος κακοποιείται, φωνάζει βοήθεια στη δική του γλώσσα», περιέγραψε ο πρώην κρατούμενος για να στηρίξει τη μαρτυρία του. «Οι νύχτες ήταν πολύ ήσυχες και μπορούσες να ακούσεις τις κραυγές τους, προτού ξυλοκοπηθούν ή μετά».
Στο Πρίζρεν, του δυτικού Κοσσυφοπεδίου, η Μπράνκιτσα Αντιτς ανάβει ένα κερί για τον άνδρα της Ζλάτκο, Σερβοκοσοβάρο, ο οποίος όπως λέει η ίδια απήχθη τον Ιούλιο του 1999 από άνδρες ντυμένους με τις στολές του KLA. Ο Ζλάκτο είναι μεταξύ των 400 Σερβοκοσοβάρων, που απήχθησαν στο τέλος του πολέμου και αγνοούνταιΠερίπου 150 αγνοούνται επίσης από την περίοδο του πολέμου.