Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΤΖΑΜΙΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Οι τούρκοι μετατρέπουν τις εκκλησιές στα κατεχόμενα σε τζαμιά και το υπουργείο εσωτερικών της Ελλάδος επιχορηγεί τζαμιά της Θράκης.
Επιχείρηση αφανισμού > Ο κατοχικός στρατός μετέτρεψε 500 εκκλησίες και μοναστήρια μας σε τεμένη και σε αποθήκες οπλισμού > Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΚΥΠ .
Χειροπιαστά στοιχεία, που συνοδεύονται κι από φωτογραφικό υλικό, έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα απ? αυτά τα στοιχεία αποδεικνύεται έμπρακτα η βεβήλωση της πολιτιστικής και εθνική μας ταυτότητας στα κατεχόμενα, η οποία απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση.
Ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, παραλαμβάνοντας την εξουσία του ψευδοκράτους, έδωσε συνέχεια στα όσα με μεθοδικό τρόπο δρομολογούσε από το 1974 ο προκάτοχός του Ραούφ Ντενκτάς.
Συνέχισε να εφαρμόζει ένα μακροχρόνιο σχέδιο, που άρχισε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή και που έχει σαν στόχο την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα στα κατεχόμενα, με την εξαφάνιση κάθε Ελληνορθόδοξου στοιχείου.
Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες εκκλησίες, μοναστήρια κι άλλοι θρησκευτικοί χώροι έχουν βεβηλωθεί, μετατραπεί σε τεμένη, αποθήκες του κατοχικού στρατού ή ακόμη και σε στάβλους ζώων.
Παράλληλα, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας εικόνες και άλλα ιερά σκεύη πωλήθηκαν στο εξωτερικό.Από το σύνολο των 502 εκκλησιών και 17 μοναστηριών που υπήρχαν πριν από το 1974, λειτουργούν σήμερα μόνο οι εκκλησίες Αγίου Συνεσίου και Αγίας Τριάδας στο Ριζοκάρπασο, καθώς κι εκείνες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο, του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και του Τιμίου Σταυρού στην Καρπασία για τους Μαρωνίτες.
Το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα λειτουργεί όταν οι κατοχικές Aρχές το επιτρέψουν.Για σκοπούς προπαγάνδας και τουριστικής προβολής, το κατοχικό καθεστώς έχει επιμελώς επιλέξει και διατηρεί σαν μουσεία εικόνων τις παρακάτω εκκλησίες > Αγίου Ιωάννη και Μoναστήρι Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο, Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κερύνεια και Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου.
Από το φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισαν οι Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προκύπτει ότι 133 εκκλησίες, μονές και εξωκλήσια έχουν βεβηλωθεί, ενώ 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη. Επιπρόσθετα, 18 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τον κατοχικό στρατό σαν αποθήκες, κοιτώνες, πολιτιστικά κέντρα ή νοσοκομεία.

Πολλές αποκαλύψεις πατριωτών, που πονούν για την παρακμή της πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ελλάδος μένουν στο περιθώριο εσκεμμένα από ΜΜΕ και ανθρώπους της πολιτικής, θρησκευτικής ηγεσίας. Οι ίδιοι απογοητεύονται από την απραξία των πραγματικά υπεύθυνων ατόμων που έπρεπε να επέμβουν άμεσα για την διαφύλαξη της παράδοσης μας και νιώθουν ανίκανοι για την διόρθωση όλων αυτών των εξευτελιστικών ενεργειών από τους φίλους μας τους τούρκους.Καμία επέμβαση απο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σαν να μην υπάρχει καν τέτοιο ζήτημα υποβάθμισης και προσβολής των εκκλησιών, ρίχνοντας βάρος σε ανούσια κατά το αξίωμα του θέματα, περί προστασίας του παγκόσμιου περιβάλλοντος.