Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ


θέτουν βάσεις κατασκοπείας σε απόσταση αναπνοής απο την Ορθόδοξη Ρωσία
Η εθνική υπηρεσία ασφάλειας του Ουζμπεκιστάν (NSS) συνέλαβε ομάδα εννέα ατόμων της Ισλαμικής σέκτας με την επωνυμία "Σάιντ Νούρσι", οι οποίοι , σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, συνεργαζονταν με το Τουρκικό κράτος. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην ειδική φυλακή υψίστης ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, στην πόλη Μπουχάρα, όπου συνήθως κρατούνται τρομοκράτες και πρόσωπα που αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.
Η σέχτα δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στο Ουζμπεκιστάν και αριθμεί μερικές εκατοντάδες μέλη που σύμφωνα με τις εκεί αρχές ανέπτυξαν ανατρεπτικές τάσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ως αρχηγός της ομάδας θεωρείται ο καθηγητής πανεπιστημίου Ikrom Merajov και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι οι:Muzaffar Allayorov, Botir Tukhtamuradov, Alisher Jumaev, Abdurahmon Musaev, Bobomurod Sanoev, Jamshid Ramazonov, Salohiddin Kosimov και Shuhrat Karimov. Η σέκτα είχε προσπαθήσει με άλλη επωνυμία το 1999, να ιδρύσει Τουρκικά σχολεία χωρίς επιτυχία μετά από αντίδραση των εκεί αρχών. Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι την παρούσα περίοδο είχαν συστήσει ομάδες εκμάθησης Τουρκικών , για πανεπιστημιακούς φοιτητές ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του καθηγητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 Τουρκικά θρησκευτικά βιβλία, 19 φυλλάδια, 139 CD, 2 laptop και δεκάδες κασέτες με θρησκευτική μουσική.
Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει παράλληλα με την επίσκεψη Ομπάμα στη Τουρκία όπου αρκετοί έγκυροι αναλυτές προβλέπουν την εκ νέου στήριξη της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, προκειμένου η τελευταία να επιχειρήσει για μια ακόμη φορά προβολή της επιρροής της στο Καύκασο και την Κεντρική Ασία.