Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Washington Post: Δεν είναι πανδημία των ανεμβολίαστων – Περισσότεροι οι εμβολιασμένοι που πεθαίνουν από Covid


Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Αμερικανών που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό έχουν λάβει τουλάχιστον την κύρια σειρά του εμβολίου.

Όπως αναφέρει η Washington Post το 58% των θανάτων από κορωνοϊό τον Αύγουστο ήταν άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ή είχαν λάβει την ενισχυτική δόση, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήχθη για το The Health 202 από τη Cynthia Cox, αντιπρόεδρο του Kaiser Family Foundation, όπως αποκαλύπτει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Washington Post, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς όλων εκείνων, που χαρακτήριζαν ως θεωρίες συνωμοσίας τις αναφορές για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων.
Είναι μια συνέχεια μιας ανησυχητικής τάσης που εμφανίστηκε το 2021.
Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν και εμφανίστηκαν νέες παραλλαγές, το ποσοστό των θανάτων των ατόμων που εμβολιάστηκαν αυξάνεται σταθερά.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν μόλις το 23% των θανάτων από κορωνοϊό.
Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν έως και 42 τοις εκατό, σύμφωνα με τους Fenit Nirappil και Dan Keating.

ADVERTISING


Τώρα δεν είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων

«Δεν μπορούμε πλέον να πούμε ότι πρόκειται για πανδημία μη εμβολιασμένων», είπε η Cox στο The Health 202.
Το να είσαι ανεμβολίαστος εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για θάνατο από covid-19. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και μια ανάλυση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης τακτικών αναμνηστικών βολών για να διατηρείται χαμηλός ο κίνδυνος θανάτου από τον κορωνοϊό, ειδικά για τους ηλικιωμένους.
Ο Anthony Fauci ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες του έθνους, χρησιμοποίησε την τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο πριν από τη συνταξιοδότησή του τον Δεκέμβριο για να παροτρύνει τους Αμερικανούς να λάβουν τις επικαιροποιημένες ενισχυτικές δόσεις για την Omicron.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμένοι για Covid αποτελούν την πλειονότητα πλέον του αμερικανικού πληθυσμού και όχι μόνο αλλά τα εμβόλια χάνουν την ισχύ τους έναντι του ιού με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζονται παραλλαγές που είναι πιο ικανές να αντισταθούν.