Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Jeffrey Sachs: «Πάμε για πυρηνικό πόλεμο - Οι ΗΠΑ χώνονται στις "αυλές" των άλλων»


 «Τα αμερικανικά ΜΜΕ λένε ψέματα γι' αυτό»
O διάσημος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Jeffrey Sachs, σε ακόμα μία δημόσια παρέμβασή του είπε πως ο πλανήτης βρίσκεται στο «χείλος του πυρηνικού πολέμου επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κρατήσουν την μύτη τους έξω από την αυλή κανενός».

«Βρισκόμαστε κοντά στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν μπορούν να κρατήσουν την καταραμένη μύτη τους έξω από την αυλή κανενός, και συνεχίσαμε να πιέζουμε για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Ήμουν εκεί πριν από 32 χρόνια ως σύμβουλος του Γκορμπατσόφ και μετά ως σύμβουλος του Γέλτσιν και σύμβουλος του Κούτσμα πρώτου προέδρου της Ανεξάρτητης Ουκρανίας και ήμουν σύμβουλος του Γιατσίνιο αμέσως μετά το γεγονός του 2014, επομένως παρακολουθώ το θέμα από κοντά για 32 χρόνια και νομίζω ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που προκαλεί και αυτό δεν παίζει στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ».


Ο Jeffrey Sachs είναι ο ίδιος ο οποίος είχε κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ για εμπλοκή τους στην ανατίναξη των ρωσικών αγωγών Nord Stream 1 & 2 κάτι το οποίο στην ουσία ισχύει καθώς η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Βρετανία για αυτό, δηλαδή μία χώρα εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Σε ομιλία του στην Αθήνα πριν από ένα μήνα είχε δηλώσει ότι «Η πιο βίαιη χώρα στον κόσμο από το 1950 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες» και αμέσως τον διέκοψαν!

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Μπορείς να είσαι δημοκρατικός στο εσωτερικό και αυτοκρατορικός στο εξωτερικό».


Ο συντονιστής τον έκοψε απότομα και μάλιστα αυτό συνέβη κατά την διάρκεια συζήτησης για την δημοκρατία.


«Jeffrey, είμαι ο συντονιστής σου και είπες αρκετά», του είπε και τον διέκοψε με απόλυτο τρόπο

Η δήλωση αυτή του Jeffrey Sachs έγινε κατά την διάρκεια του Athens Democracy Forum το 2022 με θέμα «Μια δεκαετία δημοκρατίας: Κίνα και Ρωσία». Η εκδήλωση καταγράφηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, Ελλάδα.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/921044_jeffrey-sachs-pame-gia-pyriniko-polemo-oi-ipa-honontai-stis-ayles