Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Οι χώρες που στηρίζουν το Κίεβο θα χρεωθούν τον Γ παγκόσμιο. Η Ρωσία συλλέγει στοιχεία ενοχοποίησης του ΝΑΤΟ και τότε θα είναι αργά!


 Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι εργάζονται σκόπιμα εναντίον της Μόσχας»

«Το ΝΑΤΟ δημιουργεί ένα σύστημα συλλογικής άμυνας πλήρους κλίμακας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνάντηση του κοινού συμβουλίου των στρατιωτικών υπηρεσιών της Μόσχας και του Μινσκ.

«Η Συμμαχία σκοπεύει να προχωρήσει από τον “περιορισμό της Ρωσίας μέσω της εμπροσθοφυλακής της” στη δημιουργία ενός συλλογικού αμυντικού συστήματος πλήρους κλίμακας στην “ανατολική πλευρά”, κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

«Στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και στις χώρες της Βαλτικής, η Συμμαχία έχει αναπτύξει ένοπλους σχηματισμούς χωρών από άλλες περιοχές. Επιπλέον, νέες πολυεθνικές τακτικές ομάδες ταγμάτων δημιουργούνται στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία».

«Ο κύριος στόχος των καταστροφικών προσπαθειών της συλλογικής Δύσης, φυσικά, είναι η Ρωσία – η καταστροφή της οικονομίας της, του στρατιωτικού δυναμικού της, η στέρηση της δυνατότητας να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», εξήγησε ο Σοϊγκού.

«Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας ήταν και παραμένει ο στενότερος γείτονάς μας, ένας πιστός σύμμαχος και ένας αξιόπιστος εταίρος.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν οι εντάσεις αυξάνονται ραγδαία στον κόσμο, τα θεμέλια της στρατηγικής σταθερότητας καταστρέφονται, ο ρόλος των διεθνών θεσμών μειώνεται και η αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας εντείνεται», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.

Επιπλέον, ο Σοϊγκού αναφέρθηκε στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «το Κίεβο χρησιμοποιεί απαγορευμένες μεθόδους αντιπαράθεσης – τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες βάσει συμβολαίων και βομβαρδισμούς αμάχων με βαρέα όπλα».

Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες προσπαθούν να μην παρατηρήσουν τα εγκλήματα των ουκρανικών αρχών.

«Επιπλέον, ενθαρρύνουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με σύγχρονα όπλα και πυρομαχικά», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Παράλληλα, η Δύση εμπλέκεται άμεσα στις αντιρωσικές ενέργειες του Κιέβου.

«Το ΝΑΤΟ τους παρέχει (στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) πληροφορίες, πραγματοποιεί άμεσο προσδιορισμό στόχων, στέλνει τους στρατιωτικούς του συμβούλους, προμηθεύει ξένους μισθοφόρους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διεξάγει έναν πόλεμο πληροφοριών και κυρώσεων εναντίον μας», δήλωσε ο Σόιγκου.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/921050_ssoigkoy-nato-mas-apeilei-me-syllogikes-amyntikes-omades-pliroys