Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Σύλληψη ναζιστικού πυρήνα στην Ιταλία που συνδέεται με Τάγμα Αζόφ και σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις!! ΒΙΝΤΕΟ


Στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός ναζιστικού πυρήνα που συνδέεται με το Ουκρανικό Τάγμα Azov που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις! 
Και το ελληνικό Κοινοβούλιο υποδέχθηκε με … ”εγέρθητι” αυτούς τους τρομοκράτες και πλην εξαιρέσεων τους καταχειροκρότησε..

Σύλληψη ενός ναζιστικού πυρήνα συνδεδεμένου με το Azov που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2019. Στις επαρχίες της Νάπολης, της Καζέρτας και του Αβελίνο, η επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ανήκαν σε ένωση που συνδέεται με τους Ουκρανούς Ναζί. Ονομαζόταν «Order of Hagal» και είχε έδρα στο Marigliano (Νάπολη).

Τα μέλη του τάγματος του Hagal διατηρούσαν «άμεση και συχνή» επαφή μέσω Telegram με το τάγμα Azov και τους νεοναζιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς της Ουκρανίας Right Sector και Centuria, «πιθανότατα με σκοπό την πιθανή στρατολόγηση στις τάξεις αυτών των ομάδων μάχης». Η ομάδα κατηγορείται για διοργάνωση παραστρατιωτικής εκπαίδευσης στη Νάπολη και την Καζέρτα, καθώς και για σεμινάρια για την προώθηση της λευκής υπεροχής και της άρνησης του Ολοκαυτώματος. Μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε μαθήματα στο Ισραήλ σε άοπλη μάχη (Krav-maga) και χρήση πυροβόλων όπλων, σύντομης και μεγάλης διάρκειας.

Στο τέλος της έρευνας, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν «για διεξαγωγή δραστηριοτήτων για τη διάδοση ιδεών που βασίζονται στη φυλετική και εθνική ανωτερότητα και μίσος, και υποκίνηση για διάπραξη πράξεων διακρίσεων και βίας για φυλετικές και εθνοτικές κατηγορίες, επίσης με βάση σοβαρή ευτελισμό και την απολογία του Ολοκαυτώματος». Πρόκειται για τον Maurizio Ammendola, 41 ετών, από το Maddaloni, πρόεδρος της ένωσης. Michele Rinaldi, 47, από το Montoro, αντιπρόεδρος. Massimiliano Mariano, 46 ​​ετών, από Castellammare di Stabia, Giampiero Testa, 26 ετών, από Marigliano. Ένας 27χρονος Ουκρανός φέρεται να διέφυγε στην Ουκρανία για να ενταχθεί στο τάγμα του Αζόφ. Ένας άλλος φυγάς, ο Fabio Colarossi, 36 ετών, από τη Ρώμη, βρίσκεται υπό έρευνα.

Οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν πιθανότατα σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 26 έρευνες σε Νάπολη, Αβελίνο, Καζέρτα, Μιλάνο, Τορίνο, Παλέρμο, Ραγκούσα, Τρεβίζο, Βερόνα, Σαλέρνο, Ποτέντσα, Κοζέντσα και Κρότονε. Ακολουθούν το 30 που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2021 και κατέστησαν δυνατή τη συλλογή προπαγανδιστικού υλικού, σφαιρών, μαλακών αεροπορικών όπλων, τακτικών ενδυμάτων, αναμνηστικών από την εποχή του μουσολινικού φασισμού κ.λπ. Το Τάγμα του Χάγκαλ κατηγορείται για αποθήκευση όπλων και σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. «Η ευρεία διαθεσιμότητα όπλων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης θα οδηγήσει στη διάδοση των παράνομων όπλων στη φάση μετά τη σύγκρουση», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ. Σε ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης Sky TG24 , τα κατασχεθέντα αντικείμενα απλωμένα σε ένα τραπέζι δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα άτομα ανήκαν σε ναζιστικές ιδεολογίες, προς δόξα του Χίτλερ και του τάγματος Αζόφ.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ιταλία αναστατώνει τη νεοναζιστική ομάδα Orden de Hagal.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, ένας από τους τρομοκράτες, ο Τζιαμπιέρο Τέστα, απείλησε να κάνει σφαγή στους καραμπινιέρους του Μαριλιάνο, μετά από σύλληψη για μάχες, σωματικές βλάβες και μεταφορά επιθετικών αντικειμένων. «Μόνο μια δεδηλωμένη πρόθεση, που δεν ακολουθήθηκε ποτέ από ενεργό συμπεριφορά», σύμφωνα με τον Antonio Bocelli, επικεφαλής του ναπολιτάνικου Digos [τμήμα γενικών ερευνών και ειδικών επιχειρήσεων]. Στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ο Τζιαμπιέρο συνελήφθηκε ενώ μιλούσε με τη μητέρα του: ο νεαρός διαμαρτυρόταν για τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της επιδημίας και τους ελέγχους των αστυνομικών δυνάμεων. Και είπε ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει μ’ ένα τουφέκι αν πήγαιναν στο σπίτι του για έλεγχο και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά.

Αντίστοιχες έρευνες στην Ελλάδα θα έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα;;

dimpenews.com

https://www.ansa.it/english/news/general_news/2022/11/15/four-neo-nazis-arrested-by-anti-terror-cops_6ddcaf4b-d451-4254-8891-6e64b2b96241.html