Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Στα πέντε δάχτυλα τους παίζουν τους Ουκρανούς οι Ρώσοι! Επιτάφιος για ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία: Βλήματα cruise Kalibr σκότωσαν 300 Πολωνούς, Γερμανούς και Βρετανούς στο Ντονμπάς

Στοχοποιήθηκαν οι δυτικοί μισθοφόροι και βάλλονται ανηλεώς λόγω της υψηλής μαχητικής αξίας τους

Με ρωσικούς πυραύλους cruise Kalibr κτυπήθηκαν δύο στρατόπεδα ανάπτυξης Πολωνών μισθοφόρων στο χωριό Velikiye Khutor, έξω από το Χάρκοβο με αποτέλεσμα 200 άτομα προσωπικό να βρουν φρικτό θάνατο.

Είναι το χειρότερο κτύπημα των Ρώσων στους μισθοφόρους των Ουκρανών από την εποχή που ένα βλήμα Kh-47M2 Kinzhal, έπληξε μία ανάλογη εγκατάσταση ανατολικά της Λβιβ και σκότωσε μέσα σε στρατώνα 100 μισθοφόρους.


Αλλά οι Ρώσοι δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό το κτύπημα κατά των δυτικών μισθοφόρων: Στις περιοχές Seversk και Slavyansk του Ντόνετσκ, δύο βλήματα cruise κτύπησαν άλλη μία βάση με Πολωνούς, Γερμανούς και Βρετανούς μισθοφόρους προκαλώντας τον θάνατο άλλων 100!


Και στις δύο περιπτώσεις τα βλήματα εκτοξεύθηκαν από κορβέτες κλάσης Buyan-M από την Κασπία Θάλασσα.

Οι Ρώσοι έχουν στοχοποιήσει τους ξένους μισθοφόρους των Ουκρανών καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι οι καλύτερα εκπαιδευμένοι, πιο μαχητικοί και πιο φανατικοί από τους μαχητές του αντιμετωπίζουν. Σε πολλές μάχες η αιτία που χάθηκε ρωσικό έδαφος ήταν ακριβώς η δράση των μισθοφόρων


Μετά από αυτές τις επιχειρήσεις εξαπολύθηκαν πλήγματα στις περιοχές Petropavlovka, στο Χάρκοβο, Stelmahovka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Yampolovka, Torskoye, Ivano-Daryevka και Pobeda, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, δηλαδή εντός του νεοανακηρυχθέντος ρωσικού εδάφους.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές Mirnaya Dolina, Vershina, Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και Zaliman της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.Επιπλέον, πέντε ρουκέτες από τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και Vilkha αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Kremennaya και Popasnaya της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Στην περιοχή Vesele της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού κατασκευής ΗΠΑ AN / TPQ-50.

Στην περιοχή Kamyshevakha, στην Ζαπορίζιε, καταστράφηκε η αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ οι Ουκρανοί διαδίδουν ότι επίκειται εγκατάλειψη του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έτσι ή αλλιώς δεν λειτουργεί, από τους Ρώσους, και παράδοσή του στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να σταματήσουν να τον βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί.


Το σημαντικότερο επίτευγμα των Ρώσων είναι ότι πέτυχαν να διακόψουν με επανειλημμένους βομβαρδισμούς την σιδηροδρομική μεταφορά εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κτυπώντας ενεργειακούς κόμβους και το στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας.

Έτσι στο Kupyansky, μια απόπειρα των Ουκρανών να επιτεθούν στην περιοχή Berestovoye ματαιώθηκε, σκοτώθηκαν έως και 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκε ένα θωρακισμένο όχημα μάχης και δύο φορτηγά.


Στο Krasno-Limansky, οι προσπάθειες των Ουκρανών να επιτεθούν προς την κατεύθυνση της Ploschanka και της Chervonopopovka αναχαιτίστηκαν. Είναι ένα σημείο του μετώπου που ακόμα οι Ουκρανοί έχουν την πρωτοβουλία.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν αντεπίθεση προς την κατεύθυνση των Vladimirovka, Pavlovka και Vremovka, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν 34 νεκροί και 12 τραυματίες. Οι Ρώσοι είχαν επίσης 11 νεκρούς.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/epitafios-gia-ksenous-misthoforous-stin-oukrania-vlimata-cruise-kalibr-skotosan-300-polonous-germanous-kai-vretanous-sto-ntonmpas/