Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

-Με αυτές τις ενέργειες, ο Πρωθυπουργός Trudeau και ο Πρόεδρος Biden χώρισαν τους Καναδούς και τους Αμερικανούς αντίστοιχα σε δύο ομάδες


Κέντρο Δικαιοσύνης για τις Συνταγματικές Ελευθερίες> Τα εμβόλια δεν σταματούν την εξάπλωση της COVID-19 όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις
Τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της COVID-19 όσο οι κυβερνήσεις έχουν ισχυριστεί έως σήμερα ότι είναι, δείχνει μια ανάλυση που διεξήχθη από μία έγκριτη ομάδα συνταγματικών δικαιωμάτων η οποία έχει σαν βάση τον Καναδά.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από το Κέντρο Δικαιοσύνης για τις Συνταγματικές Ελευθερίες (Justice Centre for Constitutional Freedoms), διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί των κυβερνητικών ηγετών ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μειώσει ή θα σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως δεν υποστηρίζονται ούτε από την ιατρική επιστήμη ούτε από την πραγματική εμπειρία ακόμα και στις χώρες που έχουν επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμού.

«Δυστυχώς, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά αφηγήματα και την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, τα στοιχεία υποδηλώνουν σθεναρά ότι οι εμβολιασμοί δεν σταματούν την εξάπλωση της Covid, όχι σίγουρα τα αρχικά στελέχη, ούτε τις μεταγενέστερες παραλλαγές Delta και Omicron», ανέφερε o καναδικός νομικός οργανισμός.


Στην ανάλυσή της, η ομάδα νομικής υπεράσπισης συνέκρινε το αφήγημα υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και το τι λένε οι έγκυρες υπηρεσίες υγείας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού με την τρέχουσα κατάσταση σε «πολύ εμβολιασμένες κοινότητες», συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, την πολιτεία του Βερμόντ, το Γιβραλτάρ και τη Σουηδία.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όποια αξία και αν έχουν τα εμβόλια στη μείωση της νοσηλείας και της θνησιμότητας, δεν λειτουργούν με την πληρότητα που ισχυρίζονται οι ηγέτες της κυβέρνησης και σίγουρα όχι στον βαθμό που η υποχρεωτική επιβολή ή τα διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν ποτέ να δικαιολογηθούν στον Καναδά ως εύλογος περιορισμός για τα ατομικά δικαιώματα στη σωματική αυτονομία και τις ελευθερίες», ανέφερε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

Επαναπροσδιορίστηκε ο στόχος των εμβολίων
Το Justice Centre for Constitutional Freedoms ανέφερε ότι στις ΗΠΑ η αλλαγή του ορισμού του «εμβολίου» από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τον Σεπτέμβριο, ουσιαστικά άλλαξε τον στόχο του, δηλαδή από την παραγωγή «ανοσίας» στην απλή παροχή «προστασίας» έναντι μιας μολυσματικής νόσου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του CDC, ο «εμβολιασμός» ορίζεται πλέον ως «η πράξη της εισαγωγής ενός εμβολίου στον οργανισμό για την παραγωγή προστασίας από μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Σε απάντηση σχετικά με τις διαμάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αναθεωρημένο ορισμό, το CDC είπε ότι οι προηγούμενοι ορισμοί θα μπορούσαν να είχαν ερμηνευτεί ώστε να σημαίνουν ότι τα εμβόλια ήταν 100% αποτελεσματικά, κάτι που «δεν συνέβη ποτέ για κανένα εμβόλιο». Το Κέντρο Δικαιοσύνης διαπίστωσε επίσης ότι πολλές αφηγήσεις και πολιτικές υγείας που αποφασίζονται από τις κυβερνήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Καναδά, είναι κοινωνικά διχαστικές.

Ενώ ο πρωθυπουργός Justin Trudeau και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επανέλαβαν το αφήγημα ότι τα εμβόλια λειτουργούν, και οι δύο ηγέτες έχουν εισαγάγει περιορισμούς που απαιτούν από τους εργοδότες να επιβάλλουν υποχρεωτικές εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19. «Με αυτές τις ενέργειες, ο Πρωθυπουργός Trudeau και ο Πρόεδρος Biden χώρισαν τους Καναδούς και τους Αμερικανούς αντίστοιχα σε δύο ομάδες: Αυτούς που μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και εκείνους που, αφού πρώτα είχαν αποκλειστεί από εκδηλώσεις και εστιατόρια, μπορούν πλέον να αποκλειστούν συχνά από το να κερδίζουν τα προς το ζην, όσον αφορά στην απασχόληση που απολαμβάνουν για δεκαετίες», ανέφερε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

Στοιχεία επαναμόλυνσης
Ο ενθουσιασμός του κοινού για τον μαζικό εμβολιασμό προήλθε από την έννοια της «ανοσίας της αγέλης», που σημαίνει ότι όταν αρκετοί άνθρωποι σε μια κοινωνία αποκτούν ανοσία σε μια ασθένεια, γίνεται πιο δύσκολο για ένα μολυσμένο άτομο να διαδώσει τον ιό. Ωστόσο, το Κέντρο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη και σε βαριά εμβολιασμένες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα συνεχίζουν να μολύνονται και να πεθαίνουν από την COVID-19.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι το Ισραήλ, το οποίο ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εμβολιάστηκε πλήρως η πλειοψηφία των πολιτών της. Ωστόσο, τα κρούσματα άρχισαν να εμφανίζονται τον Ιούνιο του 2021 και πάνω από 13.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα είχαν breakthrough λοιμώξεις μεταξύ 11 Ιουλίου και 31 Ιουλίου 2021.

«Μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στο κοινό στοιχεία που να υποστηρίζουν το επαναλαμβανόμενο και γεμάτο φόβο προπαγανδιστικό μήνυμα ότι τα εμβόλια κατά της Covid σταματούν την εξάπλωση του ιού», ανέφερε το Κέντρο Δικαιοσύνης.

«Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, μια αναποτελεσματική πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού και διαβατηρίων εμβολιασμού για τη συμμετοχή στην κανονική κοινωνία, που αποκλείει σκόπιμα τους μη εμβολιασμένους Καναδούς από την κοινωνία των πολιτών, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως εύλογος περιορισμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών».