Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναθεματίζει τα μέλη της ΕΟΚΑ…


Στην επέτειο των “Ματωμένων Χριστουγέννων” τιμούμε τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας πού μαρτύρησαν από την ελληνοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ και αναθεματίζουμε αυτούς που με βαρβάρους και βάναυσους φόνους έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας !

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας



Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό να θυμίσουμε κάτι χρήσιμο :

Ακόμη χρησιμοποιούν οι ξεδιάντροποι την ¨σφαγή του μπάνιου¨…

Κείμενο του ιστολόγιου 20/10/2019

Ένα από τα πλέον χρησιμοποιημένα περιστατικά τα οποία χρησιμοποίησε η τουρκική προπαγάνδα στην Κύπρο, ήταν η σφαγή της συζύγου και των τριών μικρών παιδιών του Τούρκου στρατιωτικού γιατρού Νιχάτ Ιλχάν στην Κύπρο, κάτι που έγινε στις 24/12/1964 και έγοινε γνωστό ως ¨Η σφαγή του μπάνιου¨. Μάλιστα οι φωτογραφίες της μάνας με τα αιμόφυρτα σώματα των τριών μικρών παιδιών στο μπάνιο, έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου, ως απόδειξη της ¨βαρβαρότητας των Ελληνοκυπρίων¨….

Όταν λοιπόν πριν από λίγες μέρες ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ακιντζί, είπε πως η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης είναι πόλεμος κι όχι ειρήνη, ένας από αυτούς που του επιτέθηκαν ήταν και ο δημοσιογράφος Γιλμάζ Οζντίλ, ο οποίος εγκαλώντας τον Ακιντζί του έγραψε πως ξέχασε την ¨σφαγή του μπάνιου¨ και ότι ¨δεν είναι άνθρωπος¨. Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, υπερασπιζόμενος και απευθυνόμενος (σε αυτήν του την στάση) στον Ακιντζή, έγραψε σχετικά :


¨Σου λέει πως ξέχασες… Γράφει πως ¨Αν ήταν άνθρωπος ο Ακιντζί δεν θα ξεχνούσε¨… Δηλαδή εσύ δεν είσαι άνθρωπος… Διότι ξέχασες ! Αλλά ο Γιλμάζ επειδή είναι άνθρωπος δεν ξεχνά ! Κύριε Γιλμάζ κι εγώ δεν είμαι άνθρωπος ! Αλλά κι εγώ δεν ξέχασα… Εσύ το ξεχνάς… Εγώ καθόλου δεν ξεχνάω!

Τι είπες ; Πως ο Ομέρ Σαμί Τζοσάρ αποθανάτισε εκείνη την σκηνή ! Έτσι ε ; Μακάρι να ζούσε ο Ομέρ να μας έλεγε την αλήθεια… Θα την έλεγε; Δεν είμαι σίγουρος… Κύριε Γιλμάζ εκείνα τα παιδιά και η μάνα τους δεν σκοτώθηκαν σε εκείνο το μπάνιο… Σκοτώθηκαν εκτός μπάνιου…Μετά τοποθετήθηκαν στο μπάνιο…Και ποιος τους έβαλε; Ο Ομέρ Σαμί Τζοσάρ! Ο οποίος τότε ήταν στέλεχος της ΜΙΤ και ανταποκριτής της εφημερίδας Μιλλιέτ… Εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί τέτοιοι με το ένδυμα του δημοσιογράφου… Ο Ομέρ μάζεψε εκείνα τα αιμόφυρτα σώματα, τα έβαλε στο μπάνιο και τους έδωσε την καταλληλότερη στάση για την προπαγάνδα…Η πρώτη στάση που τους έδωσε δεν του άρεσε… Μετά τους έδωσε άλλη μορφή….. Εμείς δημοσιεύσαμε σε αυτήν την εφημερίδα και τις δύο στάσεις…Αυτό ήταν το ¨ματωμένο μπάνιο¨… Εσύ όλα αυτά δεν τα ξέρεις ε; … Και σηκώνεσαι τώρα και χτυπάς δια μέσου αυτών τον Ακιντζί μας…

Ντροπή βρε !

Οι δράστες αυτής της σφαγής ακόμη είναι άγνωστοι…¨

Δείτε τι έκανε το υποκείμενο εκείνο δηλαδή. Όπως φαίνεται και στα δύο διαφορετικά πάνω φωτογραφικά καρέ, έσυρε τα αιμόφυρτα πτώματα των μικρών παιδιών και τα τοποθετούσε ανάλογα με το πώς θα ταίριαζε στην φωτογραφική του μηχανή ! Αυτό είναι η αποδεδειγμένη πια συμμετοχή του Τούρκου πράκτορα-δημοσιογράφου στην ιστορία εκείνη.

Το αν είχε και συμμετοχή στην δολοφονία φυσικά και δεν το γνωρίζουμε. Αλλά η μετέπειτα δράση του σε βάζει σε υποψίες…

Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς πως σήμερα έχουμε πράκτορες της Τουρκίας που είναι ρουφιάνοι της ΜΙΤ στην Ελλάδα;

Αλίμονο !…