Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ρώσος ΥΠΑΜ: Μισθοφόροι των ΗΠΑ προετοιμάζουν «πρόκληση» με χημικά στο Ντονμπάς!


Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατιωτική παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα -Τι απαντά το Πεντάγωνο

«Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα ρωσικά σύνορα. Έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές μονάδες με συνολικό αριθμό 8.000 στρατιωτών στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», είπε. Ο Σόιγκου υποστηρίζει οτι ο στρατός της Ρωσίας είναι βελτιωμένος και οτι είναι «παγκόσμιο παράδειγμα» εκσυγχρονισμού.


Περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες πιστεύεται ότι βρίσκονται επί του παρόντος στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει εισβολή στην γειτονική χώρα, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να μετακινήσει τα στρατεύματα εντός των συνόρων της.


Μιλώντας στην ίδια συνάντηση την Τρίτη, ο Πούτιν προειδοποίησε για μια «στρατιωτικο-τεχνική» απάντηση σε αυτό που η Ρωσία αντιλαμβάνεται ως απειλητικές κινήσεις από τη Δύση.


Πεντάγωνο: Η Ρωσική δήλωση είναι «ψευδής»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζον Κέρμπι χαρακτήρισε «ψευδή» τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή Ντόνετσκ ετοιμάζουν μια πρόκληση με χημικά συστατικά στην ανατολική Ουκρανία.


«Αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Σοϊγκού είναι εντελώς ψευδείς», δήλωσε ο Κέρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τρίτη 21/12. Όταν ρωτήθηκε πώς το ξέρει αυτό, ο Κέρμπι επανέλαβε: «Είναι ψευδείς».


Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δεν έχει μιλήσει με τον Σοϊγκού και δεν σκοπεύει να το κάνει ακόμα.


https://warnews247.gr/rosos-ypam-misthoforoi-ton-ipa-proetoimazoun-proklisi-me-chimika-sto-ntonbas/