Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη σύλληψη Ουκρανών «νεοναζί», η Ουκρανία αρνείται τα πάντα


 Και το ψυχροπολεμικό κλίμα καλά κρατεί...

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν λέει να κοπάσει, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) να ανακοινώνει σήμερα ότι συνέλαβε σε 37 περιοχές της χώρας 106 υποστηρικτές μιας ουκρανικής νεοναζιστικής ομάδας που σχεδίαζε επιθέσεις και μαζικές δολοφονίες!

Η FSB δήλωσε ότι η ομάδα «Maniacs: Cult of Murder» («Μανιακοί: Λατρεία του φόνου») είχε συσταθεί από τον 21χρονο Ουκρανό Γιεγκρόρ Κρασνόφ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και πως ο ίδιος ενεργεί υπό την αιγίδα των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας. Ωστόσο, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) το διέψευσε κατηγορηματικά, δηλώνοντας στο Reuters ότι δεν είχε κανένα ρόλο στην υπόθεση και ότι έχει επικεντρωθεί στην αντικατασκοπεία στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Όσον αφορά δε στην ουκρανική κυβέρνηση, δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο εκ μέρους τους.

Η FSB, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει, επίσης, ότι δύο από τους συλληφθέντες σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ εχθρικής ρητορικής κατά του Κιέβου, με την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές πρωτεύουσες, γενικότερα, να έχουν εγείρει φόβους για την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και την πιθανότητα εισβολής.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μόσχα αρνείται ότι σχεδίαζε επίθεση και κατηγόρησε την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ότι υποδαυλίζουν τις εντάσεις, απαιτώντας διαβεβαιώσεις από την βορειοατλαντική συμμαχία που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να μην εντάξει την Ουκρανία σε αυτήν.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/278432/rosia-syllipsi-oykranon-neonazi-oykrania-arneitai/