Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δυτικές χώρες στέλνουν μαχητές που προσποιούνται εκπαιδευτές στην Ουκρανία


 Δυτικές χώρες στέλνουν μαχητές που προσποιούνται εκπαιδευτές στην Ουκρανία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Δυτικές χώρες στέλνουν μαχητές που προσποιούνται εκπαιδευτές στην Ουκρανία, ισχυρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι οι χώρες της δύσης μεταφέρουν στην Ουκρανία μαχητές που παρουσιάζονται ως εκπαιδευτές.

«Η Ουκρανία "γεμίζει" από πολεμικό εξοπλισμό, κάτι που σημαίνει, άμεσες προμήθειες, μελλοντικές συμβάσεις και, όπως βλέπετε, πρόκειται για συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων, δισεκατομμυρίων στο σύνολό τους. Πρόκειται για την αποστολή μαχητών εκεί μεταμφιεσμένων σε εκπαιδευτές» δήλωσε η ίδια στο Krym 24.

Πριν λίγες ημέρες, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως το Κίεβο αναπτύσσει βαρύ οπλισμό κοντά στην γραμμή επαφής του Ντονμπάς και αυτό επιβεβαιώνει ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης (OSCE).

«Η αποστολή ειδικής παρατήρησης του OSCE καταγράφει τη μεταφορά βαρύ οπλισμού από το Κίεβο στα ανατολικά της χώρας, συμπεριλαμβανομένων όπλων μεγάλου διαμετρήματος και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ η χρήση drones, συνεχίζεται» είχε αναφέρει η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Δύση επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη για την επίλυση της διαμάχης στη Μόσχα, αλλά η Ρωσία ενεργεί μόνο ως μεσολαβητής.

«Εν μέσω της παρουσίας εθνικιστικών κινημάτων στην Ουκρανία, η πληροφορία που κοινοποιήθηκε από το ίδιο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, ότι υπάρχουν 5 εκατομμύρια μονάδες άγνωστων πυροβόλων όπλων που κυκλοφορούν στη χώρα, είναι πραγματικά ανησυχητική» είχε συμπληρώσει έπειτα.


https://sputniknews.gr/20211212/rosiko-ypex-dytikes-hores-stelnoyn-mahites-poy-prospoioyntai-ekpaideytes-stin-oykrania-21339373.html